Normal

Reginiussen overrasket med kanonmål

Midtstopper Tore Reginiussen er ikke kjent for skuddfoten sin, men mot Sogndal overrasket han med en perlescoring som hjalp Rosenborg opp på tabelltopp igjen.

Tore Reginiussen

Tore Reginiussen fikk stjernetreff i det åttende minutt. Midtstopperen sikret dermed Rosenborg tre viktige i kampen om ligagullet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille

Nicki Bille Nielsen scoret Rosenborgs andre mål.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var et greit treff, sier Tore Reginiussen ydmykt til C More.

Tidlig scoring

I det åttende minuttet mottok RBK-stopperen ballen, driblet seg forbi flere Sogndal-spillere og sendte av gårde en kanon med utsiden av vristen.

Ballen gikk vakkert i høyre hjørne – helt utagbart for Erik Dahlin i Sogndal-målet.

– Ballen skled av foten, innrømmer Rosenborg-spilleren, som hevdet i pauseintervjuet at han skjøt med utsiden av vristen med vilje.

– Jeg fikk den tiden jeg trengte. Da smalt det, legger han til.

Like før slutt doblet danske Nicki Bille Nielsen trøndernes ledelse. Rosenborg tok tre fortjente poeng og svarte dermed på Strømsgodsets seier over Sarpsborg 08.

Hvittrøyene fra Trondheim ligger to poeng foran Godset på tabellen. Neste mandag møtes de to lagene på Marienlyst i Drammen.

Tilbake på tabelltopp

Det ble en dramatisk start på kampen i Lerkendal. I det tredje minutt skjøt RBK-keeper Daniel Örlund på komisk vis ballen rett i rumpa på Sogndals Rune Bolseth. Ballen føk tilbake mot målet, men traff tverrliggeren før den datt ned i klypene til en lettet keeper.

Kun fem minutter etter sendte Reginiussen altså Rosenborg opp i ledelsen, men etter en forrykende åpning skjedde det relativt lite på Lerkendal.

Begge lagene slet med å skape det helt store. Rosenborg brukte for det meste av kampen til å trille ball på midtbanen.

Men like før slutt dukket Nicki Bille Nielsen opp og satte spikeren i kisten. En corner landet i beina på dansken som avsluttet kjapt i korthjørnet.

– Jeg er fornøyd med tre poeng. Så lenge det er 1–0 lever kampen til siste slutt. Det er en ekkel kamp, men heldigvis fikk vi 2-0-målet, da var det ingen tvil, sier Per Joar Hansen til CMore.

Fotballnyheter