Hopp til innhold

Reddet poeng i sesongdebuten

Sigurd Rushfeldt fikk en god sesongdebut hjemme på Alfheim da han scoret Tromsø sitt eneste mål, og dermed reddet poeng i oppgjøret mot Start.

Sigurd Rushfeldt, TIL, i aksjon mot Start
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

I serieåpningen mot Vålerenga på Alfheim skapte Tromsø lite sjanser, men fikk med seg tre poeng. I dagens kamp skapte de mer enn nok sjanser til å ta tre poeng, men endte opp med ett.

Kanskje vil Sigurd Rushfeldts tilbakekomst på Tromsøs startoppstilling løse dette problemet. Han visste nemlig hva han er god for på Tromsøs utligningsmål i kveld.

Start åpnet best


Start åpnet kampen best, uten å imponere. De hadde ballen mest og var veldig flinke til å komme rundt og til innlegg på kantene, spesielt på høyrekanten. Fredrik Strømstad og Anthony Annan stod for mye av det Start skapte i førsteomgang.

Men gode innlegg hjelper lite når man ikke klarer å sette ballen i mål. Det sleit Start med helt til det 27. minutt. Og da var det høyrebacken Steinar Pedersen som sørget for at Start tok en fortjent ledelse på Alfheim etter en begredelig inngrepen av keeper Ramovic.

Resten av omgangen skjedde det lite. Det er vært å nevne at Ole Martin Årst, på gjennomspill fra Sigurd Rushfeldt, fikk en scoring annulert for offside.

Giftig duo


Og det var nettopp Årst og Rushfeldt som stjal showet bare fem minutter ut i andre omgang. Tromsø åpnet hardt og fikk uttelling tidlig. Et innlegg fra høyre som gikk over alle, landet på pannebrasken til Årst som elegant headet ballen ned til spisskollega Rushfeldt. Sistnevnte vendte opp og banket ballen opp i lengste kryss, og dermed stod det 1-1.

Og det så ut til å gå veien for Tromsø videre utover i omgangen. "Gutan" viste at de kan når de vil med mye godt spill og høy intensitet. Helt til det 62. minutt da Stephen Ademolu ble byttet inn for en tydelig sliten Sigurd Rushfeldt.

Start kom mer inn kampen etter dette, men skapte få målsjanser. Til tross for tre bytter hos begge lag, dabbet kampen av helt til det første av fire tilleggsminutter på Alfheim. Da leverte Tromsø en solid sluttspurt, men klarte aldri å sette den berømte spikeren i kista. 

Forbedringer må til


Ingen av lagene har grunn til å være spesielt fornøyd med hva de presterte i dagens kamp. Begge lag glimter til i perioder, men har problemer i avslutningsfasen. Til tross for dette ser begge lag ut til å være i rute med plasseringer på den øvre halvdelen av tabellen. Tromsø kan bli farlige med sin internasjonale midtbane og gode spisser. Start med sitt gode kantspill og trioen på midtbanen kan eller ikke avskrives. Men forbedringer må til. 

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Start smadret Bryne

  I Kristiansand bød Start opp til festfotball. Gjestene Bryne ble tidlig tvunget over på defensiven, og scoringer av Mathias Grundetjern og Zakaria Sawo sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget halvveis.

  I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. Et selvmål samt scoringer av Eirik Schulze, nevnte Grundetjern og Bjarni Antonsson ga en svært komfortabel og fortjent 6-0-seier. Start klatret dermed til sjuendeplass på tabellen og jakter lagene på kvalikplassene.

  Åsane klatret forbi Fredrikstad til 11.-plass på tabellen med 4-3-seier over laget fra plankebyen mandag. Ryan Doghman ble matchvinner for gjestene. Før pause hadde Fredrikstad fått midtstopper Oscar Jansson utvist etter at han stanset målscorer Myklebust i scoringsposisjon.

  Tabelljumbo Grorud yppet seg på sin side hjemme mot Kongsvinger, men måtte tåle et nytt tap. Kampen endte 2-1 til KIL etter at Mathias Bringaker og Harald Holter sto bak gjestenes scoringer. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Topplagene fikk slite – Eggen Rismark fikset sen Ranheim-jubel

  Topplagene Ranheim og Sandnes Ulf fikk det tøft i mandagens serierunde. Ranheim berget likevel seieren mot Mjøndalen og klatret med det forbi Ulf til annenplass på tabellen.

  Sandnes Ulf måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Skeid.

  Dermed har Ranheim i øyeblikket ett poeng til gode i kampen om den andre direktebilletten til neste års eliteserie. Fjerdeplasserte Stabæk, som ikke spilte mandag, er tre poeng bak trønderklubben.

  Mandag tok Mjøndalen ledelsen mot Ranheim tidlig i annen omgang. Scoringen til Brinder Singh kom mot spillets gang og satte en støkk i hjemmepublikummet. Hjemmelaget brukte samtidig kun seks minutter på å utligne ved Vegard Erlien, og siden havnet det aller mest om Ranheims jakt på seieren.

  Belønningen kom med ni minutter igjen å spille. Da ruvet Christian Eggen Rismark i lufta og stanget inn seiersmålet.

  Øvrige resultater mandag:

  Åsane - Fredrikstad 4-3

  Grorud - Kongsvinger 1-2

  (NRK/NTB)

  OBOS ligaen 2021 KFUM- Ranheim. (2-1)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Midtsjø med målgivende pasning i Galatasaray-debuten

  Fredrik Midtsjø ble byttet inn og bidro med målgivende pasning på det avgjørende målet i Galatasarays 1-0-seier over Antalyaspor søndag.

  Målet kom i siste ordinære minutt da nordmannen drev med ballen før han slapp den til Bafetimbi Gomis ute på kanten.

  Spissen la deretter ballen i lengste hjørne med en kontakt avslutning. Det var hans første berøring på ballen etter at han ble byttet inn noen sekunder tidligere.

  Midtsjø ble byttet inn etter en time i hans debut som Galatasaray-spiller. Midtsjø ble nylig hentet til Tyrkia fra et lengre opphold i nederlandske AZ Alkmaar i Nederland. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB