NRK Meny
Normal

Reddet poeng i sesongdebuten

Sigurd Rushfeldt fikk en god sesongdebut hjemme på Alfheim da han scoret Tromsø sitt eneste mål, og dermed reddet poeng i oppgjøret mot Start.

Sigurd Rushfeldt, TIL, i aksjon mot Start
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

I serieåpningen mot Vålerenga på Alfheim skapte Tromsø lite sjanser, men fikk med seg tre poeng. I dagens kamp skapte de mer enn nok sjanser til å ta tre poeng, men endte opp med ett.

Kanskje vil Sigurd Rushfeldts tilbakekomst på Tromsøs startoppstilling løse dette problemet. Han visste nemlig hva han er god for på Tromsøs utligningsmål i kveld.

Start åpnet best


Start åpnet kampen best, uten å imponere. De hadde ballen mest og var veldig flinke til å komme rundt og til innlegg på kantene, spesielt på høyrekanten. Fredrik Strømstad og Anthony Annan stod for mye av det Start skapte i førsteomgang.

Men gode innlegg hjelper lite når man ikke klarer å sette ballen i mål. Det sleit Start med helt til det 27. minutt. Og da var det høyrebacken Steinar Pedersen som sørget for at Start tok en fortjent ledelse på Alfheim etter en begredelig inngrepen av keeper Ramovic.

Resten av omgangen skjedde det lite. Det er vært å nevne at Ole Martin Årst, på gjennomspill fra Sigurd Rushfeldt, fikk en scoring annulert for offside.

Giftig duo


Og det var nettopp Årst og Rushfeldt som stjal showet bare fem minutter ut i andre omgang. Tromsø åpnet hardt og fikk uttelling tidlig. Et innlegg fra høyre som gikk over alle, landet på pannebrasken til Årst som elegant headet ballen ned til spisskollega Rushfeldt. Sistnevnte vendte opp og banket ballen opp i lengste kryss, og dermed stod det 1-1.

Og det så ut til å gå veien for Tromsø videre utover i omgangen. "Gutan" viste at de kan når de vil med mye godt spill og høy intensitet. Helt til det 62. minutt da Stephen Ademolu ble byttet inn for en tydelig sliten Sigurd Rushfeldt.

Start kom mer inn kampen etter dette, men skapte få målsjanser. Til tross for tre bytter hos begge lag, dabbet kampen av helt til det første av fire tilleggsminutter på Alfheim. Da leverte Tromsø en solid sluttspurt, men klarte aldri å sette den berømte spikeren i kista. 

Forbedringer må til


Ingen av lagene har grunn til å være spesielt fornøyd med hva de presterte i dagens kamp. Begge lag glimter til i perioder, men har problemer i avslutningsfasen. Til tross for dette ser begge lag ut til å være i rute med plasseringer på den øvre halvdelen av tabellen. Tromsø kan bli farlige med sin internasjonale midtbane og gode spisser. Start med sitt gode kantspill og trioen på midtbanen kan eller ikke avskrives. Men forbedringer må til. 

Fotballnyheter