Reddet poeng i sesongdebuten

Sigurd Rushfeldt fikk en god sesongdebut hjemme på Alfheim da han scoret Tromsø sitt eneste mål, og dermed reddet poeng i oppgjøret mot Start.

Sigurd Rushfeldt, TIL, i aksjon mot Start
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

I serieåpningen mot Vålerenga på Alfheim skapte Tromsø lite sjanser, men fikk med seg tre poeng. I dagens kamp skapte de mer enn nok sjanser til å ta tre poeng, men endte opp med ett.

Kanskje vil Sigurd Rushfeldts tilbakekomst på Tromsøs startoppstilling løse dette problemet. Han visste nemlig hva han er god for på Tromsøs utligningsmål i kveld.

Start åpnet best


Start åpnet kampen best, uten å imponere. De hadde ballen mest og var veldig flinke til å komme rundt og til innlegg på kantene, spesielt på høyrekanten. Fredrik Strømstad og Anthony Annan stod for mye av det Start skapte i førsteomgang.

Men gode innlegg hjelper lite når man ikke klarer å sette ballen i mål. Det sleit Start med helt til det 27. minutt. Og da var det høyrebacken Steinar Pedersen som sørget for at Start tok en fortjent ledelse på Alfheim etter en begredelig inngrepen av keeper Ramovic.

Resten av omgangen skjedde det lite. Det er vært å nevne at Ole Martin Årst, på gjennomspill fra Sigurd Rushfeldt, fikk en scoring annulert for offside.

Giftig duo


Og det var nettopp Årst og Rushfeldt som stjal showet bare fem minutter ut i andre omgang. Tromsø åpnet hardt og fikk uttelling tidlig. Et innlegg fra høyre som gikk over alle, landet på pannebrasken til Årst som elegant headet ballen ned til spisskollega Rushfeldt. Sistnevnte vendte opp og banket ballen opp i lengste kryss, og dermed stod det 1-1.

Og det så ut til å gå veien for Tromsø videre utover i omgangen. "Gutan" viste at de kan når de vil med mye godt spill og høy intensitet. Helt til det 62. minutt da Stephen Ademolu ble byttet inn for en tydelig sliten Sigurd Rushfeldt.

Start kom mer inn kampen etter dette, men skapte få målsjanser. Til tross for tre bytter hos begge lag, dabbet kampen av helt til det første av fire tilleggsminutter på Alfheim. Da leverte Tromsø en solid sluttspurt, men klarte aldri å sette den berømte spikeren i kista. 

Forbedringer må til


Ingen av lagene har grunn til å være spesielt fornøyd med hva de presterte i dagens kamp. Begge lag glimter til i perioder, men har problemer i avslutningsfasen. Til tross for dette ser begge lag ut til å være i rute med plasseringer på den øvre halvdelen av tabellen. Tromsø kan bli farlige med sin internasjonale midtbane og gode spisser. Start med sitt gode kantspill og trioen på midtbanen kan eller ikke avskrives. Men forbedringer må til. 

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.

 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP