NRK Meny
Normal

Reddet av Ullevaal - går til Bislett

Lyns største kreditor, Ullevaal stadion, omgjør sitt krav til lån, og etter det NRK erfarer redder det klubben fra konkurs.

Bislett Stadion
Foto: NRK

Kilder NRK har snakket med, mener økonomien for videre drift nå er på plass. Og Lyn skal spille 1. divisjonskampene sine på Bislett neste år.

Lyn skylder selskapet som driver Ullevaal stadion rundt 6 millioner kroner. Nå blir gjelda gjort om til lån.

Se video:

Video nsps_upload_2009_10_29_21_39_5_5058.jpg

- Vi har en avtale som går ut i 2010. Men basert på hva som har skjedd i år, forstår vi Lyns situasjon, og har derfor sagt ja til at de kan tre ut av avtalen og spille på Bislett fra neste år, sier Ullevaal-direktør Jack Hemmestad til NRK.

Etter det NRK forstår, er Lyn dermed på vei til å redde seg fra konkurs. De ligger meget godt an til å sikre drift neste år, og dermed spille i 1. divisjon.

Det krever store kutt i kostnadene, og legger opp til et budsjett på 20 mill kr - under halvparten av årets. Inne i budsjettet ligger spill i 1. divisjon og videreføring av samarbeidet med Norsk Toppidrettsgymnas.

Kostnadskuttene skal også ha bedret stemningen blant klubbens investorer, og det kan komme godt med.

For redningen er ikke helt klar ennå. Klubben må fortsatt skaffe fire millioner kroner før nyttår for å få lisens for neste sesong.

Lyn har kalt inn til pressekonferanse fredag klokka 11.00.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.