– En av de største smellene i moderne fotball

Real Madrid latterliggjorde Bayern München i Tyskland tirsdag kveld. Ronaldo gjorde ydmykelsen total med sin 15. og 16. scoring for sesong - det er mesterligarekord.

Ronaldo

Her feirer Ronaldo 3-0-scoringen med et forsøk på å vise at det var hans 15. mesterligascoring denne sesongen. Han scoret ytterligere ett på tampen av kampen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Ronaldo

Ronaldo var høyt og lavt i mesterligasemifinalen tirsdag kveld.

Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Ronaldo scoret 3-0 og 4-0 og passerte dermed Messis mesterligarekord med 14 mål i en og samme sesong.

3-0-målet kom allerede etter en drøy halvtime og Viasat-kommentator Vidar Davidsen kalte det «kattens lek med musen».

Etter 4-0 var ikke den tidligere topptreneren i tvil:

– Dette er en av de største smellene i moderne fotball på klubbsiden, sa Davidsen.

Det som skulle bli en spennende kamp, endte med ydmykelse av den regjerende mester Bayern München. Aldri før har den tyske storklubben tapt med fire mål hjemme i en europacup.

Og da Ronaldo etter 3-0 desperat forsøkte å vise med sine ti fingre at han hadde scoret femten mesterligamål forlot hjemmefansen stadion - før første omgang var ferdig.

– Dette var en sterk prestasjon på en vanskelig arena. Vi er der et lag som Real Madrid skal være, på toppen, sier Ramos til spansk TV.

Sang

– Jeg tror ikke en gang de største optimister hadde trodd vi skulle vinne 4-0, men vi spilte bra fra start til slutt og fortjente helt klart å vinne 4-0, sier Real Madrid-spiller Luka Modric til Viasat.

Ifølge Viasat Danmarks reporter på Allianz Arena kunne man høre høylytt sang fra Real-garderoben etter storseieren.

– Det var en fantastisk atmosfære. Laget gjorde det veldig bra i dag og vi fortjener å være i finalen, sier Real-manager Carlo Ancelotti.

(Les videre under bildet.)

Sergio Ramos

Sergio Ramos feirer 1-0-scoringen.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Hadde aldri tap

For en klubb som aldri hadde tapt hjemme for Real Madrid ble dette en blytung kveld for Bayern.

Ekspertene trodde på forhånd det skulle bli hjemmelagets kveld. De spådommene gjorde Sergio Ramos effektivt til skamme med to scoringer før det var spilt 20 minutter.

– Dette var det ingen som hadde trodd. Bayern utspilt på kontring og dødball, sa Davidsen.

Bærtur

1-0 kom på corner. Thomas Müller misset fullstendig i markeringen av Ramos som stanget inn målet.

Fire minutter senere doblet han ledelsen med nok en heading etter nok en dødball.

Denne gangen var det Mario Mandzukic som glapp markeringen på frisparket.

– Han er helt på bærtur, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila i Viasat-studio.

Da Ronaldo og Gareth Bale like etterpå vartet opp med en mønsterkontring var spenningen allerede over, og Real i mesterligafinalen.

– Dødelige kontringer fra Real, skrev Manchester United-stjernen Rio Ferdinand på Twitter underveis i første omgang.

Ronaldos siste scoring var en markrkyper av et frispark på overtid.

Laster Twitter-innhold

Alonso mister finalen

Annen omgang ble en transportetappe mot Real Madrids feiring av en historisk borteseier. 4000 gjestefans feiret sammen med sine helter, mens mange av de 68.000 på tribunen hadde gått hjem tidlig.

Skåret i gleden for Real Madrid var det gule kortet midtbaneankeret Xabi Alonso pådro seg da han felte Bastian Schweinsteiger på stillingen 3-0 i slutten av første omgang. Det koster ham finalen.

– Det er trist at du mister finalen når du får to gule kort på ti kamper. Vi må ha de beste spillerne i fianlen og regelen må endres, sa Ronny Deila som ikke legger skjul på at han misliker regelen.

Ronaldo har scoret sine 16 mesterligamål på bare 10 kamper. Messi satte mesterligarekorden på 14 mål for to sesonger siden. José Altafini scoret like mange i den gamle serievinnercupen i 1962-63.

Ronaldo er oppe i 66 mesterligamål i karrieren og nærmer seg Rauls rekord på 71.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo