NRK Meny
Normal

Mourinho: - Du kan ikke tape to kamper

Real Madrid-trener José Mourinho tror det blir et vanskelig gruppespill.

José Mourinho

Real Madrid-trener José Mourinho frykter Ajax før onsdagens mesterliga-møte.

Foto: Paul White / Ap

Den nye Real Madrid-treneren José Mourinho mener det blir tøft for spanjolene å gå videre fra det som kalles «Dødens gruppe» i mesterligaen.

Følg mesterligaen fra kl 2045 her!

– Gruppespillet er en kort konkurranse fordi du kun spiller seks kamper på tre måneder. Du kan muligens tape én kamp, men du har ikke råd til å tape to. Spesielt ikke hvis du har et nytt lag slik vi har, vi føler presset og det vil bli vanskelig, sier Mourinho til ueafa.com.

Hvem vinner «Dødens gruppe»? Diskutér nederst i saken!

Frykter Ajax

Onsdag åpner Real Madrid mesterliga-sesongen hjemme mot nederlandske Ajax. I tillegg er italienske AC Milan og franske Auxerre i gruppen. Milan har vunnet mesterligaen sju ganger og Ajax fire, men det er Ajax Mourinho frykter mest.

– Ajax har en særegen kultur og filosofi, og deres måte å spille på gjør de helt klart til en vanskelig motstander. De har mange gode spillere fra VM, blant andre Luis Suárez, Maarten Stekelenburg og Gregory van der Wiel.

Ronaldo og Real Madrid

Ronaldo og Real Madrid trener før onsdagens mesterliga-kamp mot Ajax.

Foto: Paul White / Ap

Dårlig seeding

Gruppe G ble raskt døpt til «Dødens gruppe» siden både Real Madrid og Milan regnes som potensielle finalister, mens Ajax blir en vanskelig nøtt å knekke for de to storlagene på veien videre fra gurppen. Real Madrid, Milan og Ajax har vunnet mesterligaen til sammen 20 ganger i løpet av historien.

Real Madrid har imidlertid bare seg selv å takke for den vanskelige motstanden; siden de i fem sesonger på rad har blitt slått ut i åttedelsfinalen i mesterligaen var laget seedet på nest høyeste nivå før trekningen. Milan var førsteseedet.

I fjor røk spanjolene ut i av mesterligaen mot Lyon etter 0-1 hjemme og 1-1 borte i åttedelsfinalen.

NB! Real Madrid må klare seg uten skadede Kaká, Raúl Albiol og Fernando Gago mot Ajax tirsdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.