Real tok Kaká

Milan-stjernen Kaká (27) er solgt til
spanske Real Madrid.

Kaka
Foto: Roberto Candia / AP

Overgangssummen skal være på over 600 millioner kroner.

Brasilianeren signerte en seksårskontrakt med Real mandag kveld. Kaká er det første spillerkjøpet til den nyvalgte presidenten Florentino Perez og viser at Real satser knallhardt for å lykkes i den spanske serien og i mesterligaen neste sesong.

- Jeg er veldig motivert for å spille for dette Real Madrid-laget, som ønsker å bli mester, både i Europa og i Spania, sa Kaká på en pressekonferanse i Brasil.

Perez var også strålende fornøyd med å ha sikret seg Kaká.

- Kaka er en spiller som alle lag ønsker seg, og Real Madrid hadde mulighet til å hente ham, sa klubbpresidenten.

Kaká gjennomførte legesjekken i Brasil tidligere mandag. Ifølge spanske medier må Real betale hele 68 millioner euro (610 millioner kroner) for superstjernen. Han har vært i Milan siden 2003.

Det er ikke offentlig hvor mye han får i lønn, men han var allerede før overgangen den best betalte spilleren i internasjonal fotball sammen med svenske Zlatan Ibrahimovic.

27-åringen ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2007. Real Madrid måtte gi tapt for erkerival Barcelona i den spanske toppdivisjonen og endte på annenplass. I mesterligaen ble laget slått ut av Liverpool i åttedelsfinalen.

Skilles som venner

Milans økonomiske situasjon gjorde at den italienske storklubben måtte selge sin største stjerne.

- Klubben måtte gjøre dette, og det har jeg forståelse for. Jeg legger ingen skyld på klubben, sa Kaká.

Kaká er for tiden på landslagssamling med Brasil i forbindelse med den sørafrikanske VM-kvalifiseringen og FIFAs kontinentcup.

Han presenteres trolig som Real-spiller i slutten av juni.

Fotballnyheter