NRK Meny
Normal

Van der Vaart klar for Tottenham

Nesten et døgn etter at overgangsvinduet stengte sikret Tottenham seg nederlenderen Rafael Van der Vaart fra Real Madrid.

Rafael van der Vaart

Rafael Van der Vaart er klar for Premier League og Tottenham.

Foto: VALERY HACHE / AFP

«Vi er glade for å meddele at vi har kommet til enighet med Real Madrid om en overgang for Rafael van der Vaart», skriver Tottenham på sin hjemmeside.

Det siste døgnet har det vært spekulert mye rundt en overgang for den nederlandske 27-åringen til Tottenham og Premier League, men da overgangsvinduet stengte tirsdag kveld var overgangen fortsatt ikke i boks.

80 millioner

Årsaken til forsinkelsen i forhandlingene skal være dataproblemer hos Tottenham som førte til at papirene ikke nådde det engelske fotballforbundet (FA) før sent tirsadag kveld.

Hvordan vil Van der Vaart lykkes i Tottenham? Diskutér nederst i saken!

Overgangssummen skal være på rundt 80 millioner norske kroner. Før overgangen var i boks uttalte Tottenham- manager Harry Redknapp følgende:

– Han er nå tilgjengelig for åtte millioner pund (ca 80 millioner kroner). Han er en kvalitetsspiller som vil forsterke laget, blant annet med sin styrke som pasningslegger.

Hard kamp i Real

Under den nye Real-manageren, José Mourinho, ville sannsynligvis Van der Vaart fått problemer med å spille seg til en fast plass i startoppstillingen i kamp med blant andre Kaka, Mesut Özil og Ronaldo.

Van der Vaart har vært i Real Madrid siden 2008, spilt 48 kamper og scoret åtte mål for den spanske klubben. Andre klubber han har spilt for er Ajax og Hamburg.

Hvordan vil Van der Vaart lykkes i Tottenham? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.