NRK Meny
Normal

Et stolpetreff fra det umulige

Henrikh Mkhitaryan skulle bare trille ballen i mål og sikre Borussia Dortmund ekstraomganger mot Real Madrid. Så traff han stolpen i stedet. Dermed manglet Borussia ett mål på et mirakel.

Borussia scorer

Her setter Marco Rous inn ett av sine to mål for Borussia. Dessverre for hjemmelaget ble det ikke flere, og Borussia er slått ut

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Armeneren ble vakkert spilt gjennom av kampens tomålsscorer Marco Rous og kunne sørget for at Borussia skulle klare det umulige: Å ta igjen Reals 3-0-ledelse etter første kamp.

Men det gikk ikke helt. Real, med Cristiano Ronaldo på benken hele kampen, klarte å ri av stormen. Eller rettere sagt orkanen, for hjemmelaget hadde mer enn nok trøkk og sjanser til å sikre både ekstraomganger og seier.

Real er dermed klar for semifinale for fjerde år på rad. Men det ble likevel avansement med en viss bismak. De ble utspilt av Borussia, og for første gang på 34 mesterligakamper gikk de av banen uten scoring.

I kvartfinalen i fjor tapte Real 4–1 for Dortmund og ble slått ut, i år tapte de også, men bare 2-0, og dermed gikk de videre etter sin 3-0-seier hjemme i forrige uke.

Real brenner straffe

Roman Weidenfelder redder straffen fra Anger di Maria

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Det kunne begynt så bra for Real. Etter et kvarters spill fikk gjestene fra Spania straffe. Dommeren mente at Piszczek handsa. Angel di Maria hadde sjansen til å gi Real det viktige bortemålet. Men Roman Weidenfeller valgte riktig side og reddet straffen.

Det er for øvrig tiende gangen Real misser et straffespark i mesterligaen (straffesparkkonkurranser unntatt). Ingen har misset flere.

Men dette var Borussias omgang, og spesielt Marco Rous'. To gonger utnytta han sommel og usikkerhet i Real-forsvaret.

Først snappet han en ball fra Pepe og lurte Iker Casillas før han trillet ballen i nettet. Så var han på riktig plass da han fikk returen etter at Robert Lewandowski traff stolpen.

Kjemp for underet

'Kjemp for underet', oppfordret denne tilskueren hjemmelaget. Real Madrid ledet 3–0 etter kampen i Spania, og det måtte et under til for at Borussia skulle gå videre. Det skjedde bare nesten

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Da var det liv i hjemme publikummet. For nå trengte Borussia bare ett mål til for å sikre ekstraomganger.

Real åpnet offensivt i andre omgang, og Karim Benzema hadde to store sjanser til redusering, men var for ubesluttsom.

Det kunne blitt kostbart. Reus spilte Henrikh Mkhitaryan helt gjennom, men da han skulle trille ballen i åpent mål, ble vinkelen akkurat for spiss, ballen traff stolpen og spratt ut igjen, men Reus' forsøk ble blokkert.

Det var startsignalet på en enorm Borussia-offensiv som gav noen utrolige sjanser, men som av en eller annen grunn ikke gav resultat.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.