Byrivalene røk i tottene på hverandre i opphetet semifinale

Real Madrid knuste Atlético Madrid 3–0 i onsdagens byderby i cupen. Men etter kampen var den store «snakkisen» Real-stjernenes heftige krangler med Diego Costa.

FBL-ESP-CUP-REALMADRID-ATLETICO

Diego Costa (midten) pådro seg gult kort etter at han selv ble felt under cupkampen mot Real Madrid.

Foto: DANI POZO / Afp

  • Real Madrid–Atletico Madrid 3–0
FBL-ESP-LIGA-ATHLETIC-REALMADRID

Pepe gestikulerer, mens Ronaldo har store smerter.

Foto: RAFA RIVAS / Afp

Ved hjelp av to selvmål skaffet storebror seg et klart overtak på tittelforsvareren i kampen om plass i cupfinalen. Men storebror brukte også mye tid i kampen på å terge lillebror.

Spesielt var Real Madrids Pepe og Álvaro Arbeloa ofte i voldsomme krangler med Atletico Madrids Diego Costa.

Her er noen eksempler:

  • I det 23. minutt fikk Pepe gult kort etter å ha dratt Costa over ende.
  • Få sekunder etter viste producer bilder av Pepe som plantet kneet sitt i ryggen til Costa.
  • Drøye ti minutter senere slapp Arbeloa unna etter det som ser ut som en bevisst stempling på Costa.
  • I det 60. minutt var det Costa sin tur til å få gult. Han ble selv felt, men Atletico-spilleren sparket etter Di Maria i det han gikk i bakken. Costa mister dermed returoppgjøret.

Utrolig nok ble det ikke delt ut noen røde kort i den – mildt sagt – intense kampen som ble spilt på Santiago Bernabéu.

Styrte ballen i eget mål

Det var Atleticos playmaker Arda Turan som hadde kampens første sjanse onsdag. Han testet Real-keeper Iker Casillas med en heading i det 13. minutt.

Bare fire minutter senere tok Real Madrid ledelsen. Midtstopper Pepe gikk i angrep og prøvde seg med et skudd fra langt hold. Emiliano Insua styrte ballen i eget mål bak en utmanøvrert keeper Thibaut Courtois.

Diego Godin hadde sjansen til å utligne tidlig i annen omgang, men hans hodestøt gikk over mål. I stedet doblet Real ledelsen da Angel Di Maria vakkert spilte fram Jese Rodriguez, som scoret enkelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOCCER-SPAIN/CUP Real Madrid's Pepe

Pepe og Real Madrid kunne juble for et godt utgangspunkt før returmøtet i Copa del Rey.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Klarte ikke å score på bursdagen

Luka Modric reddet en ny Godin-heading på streken i det 72. minutt, og for tredje gang svarte Real Madrid på en stor Atletico-sjanse ved å score. Denne gang var det Di Marias langskudd som ble styrt i eget mål av Miranda.

Cristiano Ronaldo ble onsdag utestengt i tre seriekamper som følge av utvisningen mot Athletic Bilbao søndag, men onsdag spilte han hele kampen på 29-årsdagen. Noen scoring greide han ikke å gi seg selv i fødselsdagsgave.

Real Madrid måtte igjen greie seg uten Gareth Bale, som fortsatt sliter med en skade i leggen. Trener Carlo Ancelotti tok ham med i troppen, men noen timer før kampen ble det klart at waliseren ikke kunne spille.

Atlético Madrid har ikke bare tre mål å ta igjen i returkampen tirsdag, da må laget også greie seg uten Diego Costa. Han er utestengt som følge av det gule kortet han fikk onsdag.

Fotballnyheter