– Sånt man bare drømmer om

Rosenborg slo kraftig tilbake med en solid seier over Sligo Rovers og er klare for neste kvalifiseringsrunde i Europaligaen. Dermed fikk laget også selvtillitsboosten de håpet på etter trenerbyttet.

Rosenborg slo Sligo 3-1 på bortebane.

SE VIDEO: Her kan du se alle scoringene i kampen (video med tillatelse av RBK.no)

Laster innhold, vennligst vent..
ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen ble RBK-trener for tre dager siden, og ledet laget for første gang mot Sligo Rovers.

Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
rbk

Rosenborg-spillerne kaster seg over tomålsscorer Mike Jensen etter at han satte inn det avgjørende 3-1-målet.

Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix

– Det er sånt man bare drømmer om. Vi gjør en strålende bortekamp, så det er jo en strålende debut, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.no.

Han ledet Rosenborg for første gang da Sligo Rovers ble slått 3-1 på bortebane torsdag kveld, noe som sikret 4-3-seier sammenlagt i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

– Viktig

Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det var en lettelse å spille en såpass god kamp.

– Rosenborg har alltid ambisjoner om å spille i Europa, så dette var så klart viktig. Men like viktig var det å se igjen at det vi gjør fungerer. Det er det viktigste vi tar med videre, sier han.

Det første møtet med det irske laget i forrige uke var en av årsakene til Rosenborgs trenerskifte for fire dager siden.

Trønderlaget tapte 2-1 mot den antatt svakere motstanderen, noe som ble et nytt resultat laget ikke var fornøyd med i en litt variabel sesong.

I torsdagens returoppgjør gikk det bedre. Det hele startet riktig nok dårlig da Danny North fikk heade inn 1-0 etter 13 minutter, men Rosenborg klarte å snu kampen.

Ingebrigtsen vil imidlertid ikke ha så mye av æren for seieren.

– Det er ikke så mye man rekker å gjøre med et lag på så få dager. Det handler mest om å få energi inn i gruppa, spillerglede og tro på det vi gjør. Vi måtte tørre å underholde, og det gjorde vi, sier treneren.

– Kommer 18 sultne trøndere

Mike Jensen ble matchvinner med sine to avgjørende scoringer. Han scoret 2-1-målet etter 48 minutter, og 17 minutter senere plukket han opp ballen etter en corner og dunket den i mål til 3-1 - noe som holdt til avansement.

– Da jeg scoret det målet, var det bare å senke skuldrene, sier Jensen til NRK.no.

Seieren og avansementet er nok oppturen og selvtillitsboosten Rosenborg har ønsket seg - ikke minst med tanke på at de møter serieleder Molde i eliteserien i helgen.

– Det er klart dette gir selvtillit. Molde blir en ny, tøff utfordring. Nå har vi klart én, og vet vi kan klare en til, sier Ingebrigtsen.

RBK ligger på andreplass i serien, og har ambisjoner om å sørge for ny spenning i gullkampen.

– Molde får kamp i helgen, det kan jeg love. Det kommer 18 sultne trøndere som er klare for kamp, fastslår Jensen.

Gamst møter gamle kjente

Motstanderen i neste kvalifiseringsrunde er Kardemir Karabükspor. Morten Gamst Pedersen får dermed møte sine gamle lagkamerater. Han gikk fra den tyrkiske klubben til Rosenborg før sesongen.

Rosenborgs første mål ble scoret av Pål Andre Helland.

Den nye treneren Ingebrigtsen har fått en kontrakt som strekker seg ut året. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Viking, og har tidligere vært spiller for Rosenborg.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Messi mister kamp

  Paris Saint-Germain-stjernen Lionel Messi har fått en mindre skade i kneet og spiller ikke seriekampen mot Metz onsdag.

  Det opplyser den franske storklubben på sitt nettsted. Det er ikke oppgitt om Messi fikk smellen i søndagens kamp mot Lyon, der argentineren ble byttet ut etter 75 minutter.

  – Lionel Messi har tatt en MR-undersøkelse i morges, og den bekrefter tegnene på en bloduttredelse i kneet. En ny sjekk gjøres innen 48 timer, skriver klubben.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
 • Vurderar klubbyte for Bohinen

  Emil Bohinen slit med å få speletid etter millionovergangen til CSKA Moskva. No meiner pappa, Lars Bohinen, at sonen må vurdere å skifte klubb.

  – Han er jo ikkje nøgd med å ikkje spele og meiner han er god nok, seier han til NRK.

  22-åringen har ikkje starta ein kamp for sitt russiske lag sidan 25. juli. I kveldens kamp mot Spartak Moskva vart han bytta inn etter 65 minutt, men rakk ikkje å markere seg bortsett frå eit gult kort.

  – Viss situasjonen ikkje endrar seg før neste overgangsvindauge, så må vi jo sjå på andre løysningar. Han må jo spele, seier pappa-Lars.

  Emil Bohinen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo