Takler forsvarstabber helt forskjellig

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo velger den myke tonen overfor spillerne som har tabbet seg ut.

Kampreferat: Rosenborg–Tromsø 3–0

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo ser ingen grunn til å være åpent kritiske til egne spillere tross forsvarstabber.

Foto: NTB scanpix

– Jeg har stor skyldfølelse for det som skjer. Det er en personlig feil av meg, sier en svært skuffet Ruben Yttergård Jenssen til NRK etter at hans Tromsø har tapt mot Rosenborg.

Tromsø-spilleren hadde all verdens mulighet til å klarere før 1-0-målet et kvarter ut i andre omgang, men mistet i stedet ballen inne i egen 16-meter. Det endte med at Markus Henriksen kunne score for Rosenborg.

Også det andre Rosenborg-målet kom etter forsvarsfeil i Tromsø.

– At noen er uheldige eller at man gjør vurderingsfeil, det lærer spillerne av. Det har vi god kultur for i Tromsø, sier Per-Mathias Høgmo til NRK.

Rekdal: – Hjernedødt

Uttalelsen står i knivskarp kontrast til måten Aalesund-trener Kjetil Rekdal omtaler sine spillere på etter forsvarsfeil og den dårlige innsatsen han mener kostet dem seieren mot Hønefoss søndag kveld.

– Det er hjernedødt, rett og slett, sier han på spørsmål om situasjonen der keeper Sten Grytebust og forsvarer Daniel Arnefjord roter det til på før et av baklengsmålene.

Og:

– Vi blir veldig negative på benken når vi ser at enkelte spillere roter ballen utover sidelinja for tredje, fjerde og femte gang på rad. Det er en ball som en åtteåring klarer å dempe, sier Rekdal.

En slik måte å omtale egne spillere på er ikke noe Høgmo har særlig tro på.

– Jeg ser ingen grunn til å sable. Det er spillere her som la ned hjertet sitt og ønsket å gjøre en god fotballkamp. Det skal de ha ros for, sier Høgmo.

  • Debatt: Har du mest tro på den myke eller den harde linjen når spillerne gjør feil? Diskutér nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-sider!

«Bortimot årsbeste»

Før kampen mot Rosenborg ledet Tromsø eliteserien med ti poeng på fire kamper. De hadde ikke tapt, og kun sluppet inn ett baklengsmål.

Men mot Rosenborg var det slutt på den gode statistikken.

To mål på åtte minutter i andre omgang viser at alt langt fra er spikret igjen bakover for Tromsø.

Både Markus Henriksen og Mikael Dorsin scoret etter feil i Tromsø-forsvaret. Ettersom Tromsø ikke hadde klart å score da de spilte det Høgmo omtalte som «bortimot årsbeste» i første omgang, hadde de plutselig mistet grepet fullstendig på kampen.

Rosenborg-Tromsø Markus Henriksen

Markus Henriksen jubler og hilser etter å ha scoret sitt første for sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Overtar tabelltoppen

Sekunder før slutt satte Jonas Svensson inn det siste målet i kampen. Mikael Dorsin slo fint inn, og Svensson styrte ballen i mål.

Dermed scoret også han sitt første for sesongen.

Med seieren overtar Rosenborg ledelsen på tabellen foran nettopp Tromsø.

Likevel er ikke Rosenborg-kaptein Dorsin helt fornøyd med hvordan Rosenborg-laget fremstår.

– Vi spiller ingen god kamp, og spesielt første omgang er ikke bra. Det var bedre i andre omgang, men vi må spille bedre enn dette hvis vi skal bevare tabelltoppen, sier Dorsin.

Fotballnyheter