Hopp til innhold

Gamst: – Føles som om vi tapte to poeng

ASPMYRA/OSLO (NRK.no): Morten Gamst Pedersen (32) scoret sitt første eliteseriemål siden 2004, men var alt annet enn fornøyd etter at RBK rotet bort seieren mot Bodø/Glimt.

Gamst Pedersen etter Bodø/Glimt-kamp

Morten Gamst Pedersen var svært skuffet etter 2-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er for dårlig at vi gir bort seieren i de siste minuttene. Det føles som om vi tapte to poeng i dag, sier Morten Gamst Pedersen i et intervju vist på TV2.

Rosenborg har blitt det store uavgjortlaget i eliteserien i år. Mandag kveld ledet de 2-1 til det gjenstod 10 minutter av kampen, men så raknet det på nytt.

Dermed ble det uavgjort for tredje gang på fire kamper.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen scoret sitt første seriemål for sesongen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er for dårlig av oss. Vi må holde ballen unna dem, ikke oppsøke dem. Dette var ikke bra, men Bodø/Glimt var gode, sier «Gamsten».

Glimt nærmest seieren

Glimt startet best. Abdurahim Laajab sendte bodøværingene i ledelsen allerede etter sju minutters spill. Fire minutter senere utliknet Morten Gamst Pedersen med et smart skudd.

I det 64. minutt kom Alexander Søderlunds første nettkjenning for året. Spissen mottok ballen etter en brystpasning fra Riku Riski. Søderlund la ballen til rette før han plasserte den rolig i mål.

Søderlunds mål sendte RBK opp i 2-1-ledelse, men hjemmelaget var langt fra ufarlige på hjemmebane. RBKs ledelse holdt til det gjenstod ti minutter av kampen. Da dukket Trond Olsen opp, og dunket inn utligningsmålet fra kloss hold.

I sluttminuttene var det de gulkledde som var nærmest seieren. Trond Olsen ble blant annet hindret på ulovlig vis da Glimt var i ferd med å kontre like før full tid.

RBK uten Bille Nielsen

Mens Alexander Søderlund fikk hull på byllen for første gang denne sesongen, var RBK uten Nicki Bille Nielsen.

Den danske spissen ble vraket til kampen etter at han skal ha havnet i bråk med politiet under en bytur i København i påskeferien.

Natt til fredag i forrige uke skal RBK-spissen ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København sentrum. Da en politipatrulje ble tilkalt og forsøkte å arrestere den danske angriperen, skal han ha slått seg vrang.

Bille Nielsen skal ifølge den danske avisen Extra Bladet ha bitt politimannen i armen, et bitt som skal ha satt merke i huden på politimannen.

Nielsen ville ikke kommentere

NRK oppsøkte Bille Nielsens hjem i Trondheim mandag ettermiddag, men dansken ønsket ikke å kommentere hendelsen overfor NRKs utsendte.

RBKs sportslige direktør Erik Hoftun tar Nielsens påståtte fyllebråk på alvor.

– Det er viktig for oss å finne ut hva som har skjedd. Vi tar ikke stilling til hva han eventuelt har gjort eller ikke gjort i dag. Jeg har snakket med ham, og vi skal kontakte politiet i Danmark fremover, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun til NRK.no.

Dansken har vært i utenomsportslig trøbbel tidligere. I september i fjor fikk han 10.000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

– Han fikk en kraftig advarsel forrige gang. Vi har ikke dømt ham for noe denne gangen. Vi skal ikke ta noe på forskudd. Vi skal finne ut hva som har skjedd, sier Hoftun.

– Det er uheldig. Når en av våre spillere havner i konflikt med politiet, er det alvorlig, fortsetter Hoftun.

Rosenborg ligger på 7.-plass i eliteserien etter fire serierunder. Trønderne står med tre uavgjortresultat og én seier. Bodø/Glimt innehar 9.-plassen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

  Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

  PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

  – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

  Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

  Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

  – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

  (NTB)

  Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
  Foto: AP
 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp