Senket Odd

Rosenborg sendte i praksis Odd til 1. divisjon med sin 4-1-seier på Lerkendal.

Yssuf Koné scoret to ganger mot Odd
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Yssouf Koné har uttrykt misnøye med laguttaket den siste tiden. Men i dag fikk han sjansen fra start, takket for tilliten og viste Knut Tørum hvorfor han bør være i førsteelleveren til Rosenborg.

Nrksport.no fulgte kampen

Gammel årgang

Rosenborg har vist vekslende form hele sesongen, men i søndagens 4-1-seier over nedrykkstruede Odd, var det som å se Rosenborg av god gammel 90-talls årgang. Hjemmelaget holdt et høyt tempo gjennom hele kampen og vartet opp med vakkert angrepsspill ved flere anledninger.

Det første målet kom i det 42. minutt. Koné var plutselig helt alene på bakerste stolpe og satte enkelt inn 1-0. Tre minutter senere satte samme mann inn sitt andre for dagen. Denne gangen fra 11-metersmerket etter at Roar Strand ble lagt ned av den tidligere Rosenborg-spilleren Torjus Hansén.

Enveiskjøring

Fra andre omgang ble satt i gang var Rosenborg overlegne i pøsregnet i Trondheim. De hadde flere gode målsjanser før det var spillt ti minutter. Og i det 62. minutt kom spikern i kista. Etter en fantastisk kontring anført av Marek Sapara, kunne Alexander Tettey banke inn 3-0 og jubelen stod i taket på Lerkendal.

Odd fikk riktignok et trøstemål i det 78. minutt. Innbytter Andreas Nordvik gjorde en heller slapp markeringsjobb på en corner og dermed kunne Zbynek Pospech heade inn bortelagets eneste scoring.

Siste spiker

Rutinerte Rosenborg lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen, og kontrollerte kampen til det siste minutt. Og nettopp i det 90.minutt var det klart for spiker nummer to i den berømte kista. Marek Sapara satte inn straffe nummer to etter å ha blitt lagt ned i feltet av Tuomo Könönen.

Rosenborg imponerte stort på hjemmebane i dag med spillere som Per Ciljan Skjelbred, Yssouf Koné, Marek Sapara og Roar Strand i spissen, mens Odd skal være ekstremt gode og ekstremt heldige for å berge plassen i eliteserien.

Fotballnyheter