NRK Meny
Normal

RBK så godt som mesterklare

Rosenborg er et stort skritt nærmere mesterligaen etter at de slo Tampere 3-0 på bortebane.

Abdoulrazack Traore (t.v.), Steffen Iversen og Yssouf Kone jubler for 2-0 til Rosenborg
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Trønderne avgjorde den første kampen i den 3.kvalifiseringsrunden i løpet av to minutter midtveis i 1.omgang da Mika Koppinen og Yssouf Kone scoret to flotte mål. 

Koppinen satte inn 1-0 etter et hjørnespark, mens Kone dundret inn 2-0 to minutter seinere på et flott sykkelspark.

Steffen Iversen måtte gi seg etter en smell, og kort etterpå fikk Tampere sin første store mulighet da en annen norgeskjenning, Jarko Wiss, skjøt et smart skudd. Lars Hirschfeld fikk så vidt slått ballen til corner.

Rosenborg var effektive og hyperfarlige. Abdou Traore kunne definitivt avgjort kampen etter en halvtimes spill, men misset i en god posisjon.

Rosenborg slapp hjemmelaget til en del sjanser mot slutten av omgangen, men Hirschfeld gjorde ingen feil.

Også etter hvilen viste canadieren hva han duger til da han fikk slått Tomi Petrescus skrudde frispark utenfor. Enda nærmere scoring var Jari Niemi etter 65 minutters spill på, men skuddet strøk stolpen på riktig side for RBK.

Mot slutten av kampen hadde hjemmelaget mange sjanser til å redusere. To ganger traff ballen målstengene, så trønderlaget hadde også marginene solid på sin side.

Åtte minutter før slutt slo Kone til igjen. Marek Sapara skrudde et frispark i stanga, og ivorianeren var våkent framme på returen. Kone har etter sine to mål onsdag scoret seks ganger for RBK i mesterligakvalifiseringen.

 

Formalitet på Lerkendal

Nå kan selv ikke den mest pessimistiske Rosenborg-supporteren tro noe annet enn at returkampen som spilles i Trondheim om 14 bare blir en formalitet.

- Jeg tror at det er vi som har mest tro på det nå i alle fall. Vi ligger godt an i løypa og fikk et fantastisk resultat i dag, sa Rosenborg-trener Knut Tørum til NRK etter kampen.

Er det mulig å rote bort dette ?

- Nei, jeg tror ikke at vi gjør det. Vi skal passe oss litt for å være for breiale, vi bergensere har litt lett for det, men dette er et kjemperesultat etter en bra kamp, og dette er et sånn lag vi skal slå hjemme også. Derfor får vi håpe at vi klarer det og at det blir en gøyal høst på Lerkendal, sa en glad og lettet Tørum videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.