Hopp til innhold

RBK tør å tro på avansement etter knallsterkt poeng

SAINT-ÉTIENNE/OSLO (NRK): Nesten-matchvinner Jonas Svensson (22) mener ett poeng i Frankrike setter en støkk i Rosenborgs gruppemotstandere.

Rosenborg utlignet til 1-1 borte mot Saint-Étienne i Europaligaen.

Laster innhold, vennligst vent..
Søderlund

STERK: Alexander Søderlund leverte en god kamp på topp for Rosenborg.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

– Det er et resultat som lar seg høre. Det er fem kamper igjen, men vi har tre hjemmekamper der vi vil lage trøbbel. Så hvis vi fortsetter å plukke poeng på bortebane, ser det bra ut, sier Svensson til NRK.

 • Se mål og høydepunkter nederst i saken.

Han synes imidlertid det var «litt bittert» at to poeng glapp i sluttminuttene. Det så også vel unødvendig ut da Hólmar Örn Eyjólfsson gikk i ryggen på Robert Berič og forærte vertene en utligning fra straffemerket kun tre minutter før slutt.

Likevel: 2-2 og ett poeng er et veldig godt resultat mot Saint-Étienne, som i skrivende stund er tre poeng bak Paris Saint-Germain i Ligue 1.

– Strålende fornøyd

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tenker først og fremst på poenget som er vunnet. Han mener kampen er et bevis på at Rosenborg holder et europeisk nivå.

– Vi kan stelle i stand trøbbel. Vi er nær ved å vinne. De fikk den straffen, og det er straffe. Og da er det greit. Men vi viser at vi har noe i et gruppespill å gjøre, sier Ingebrigtsen til NRK.

Rosenborg varslet på forhånd at de ville være offensive, men trønderne ble spilt veldig lave fra start. Det tok bare fire minutter før Robert Berič sendte vertene i ledelsen.

– Vi er gode til å lage litt større utfordinger enn vi trenger. En tøff start, men etter det var vi veldig gode. Vi er strålende fornøyd med ett poeng, sier Ingebrigtsen.

Hjemmelaget mistet nemlig overtaket etter hvert, og Rosenborg spilte seg mer og mer inn i kampen. Hvittrøyene tok også godt vare på sin første store sjanse, som Mike Jensen skapte med en nydelig gjennombruddspasning til Tobias Mikkelsen.

Dansken fikk akkurat en tå på ballen, som trillet over mållinjen.

– Kan bli en artig høst

Kampen skulle bølge mer i 2.-omgang, og ti minutter før slutt stilnet Jonas Svensson hjemmepublikummet. Alexander Søderlund var sterk som en okse i feltet, holdt forsvarerne unna og headet den videre til Svensson, som trillet den inn fra kloss hold.

Det var likevel hjemmelaget som fikk det siste ordet fra straffemerket, men kampen gir Rosenborg tro på at de kan bite godt fra seg utover høsten.

– Vi skal være stolt over det resultatet her. Vi har lagt grunnlaget for at det kan bli en artig høst. Vi får noen kamper på Lerkendal der vi håper å få noen trepoengere, sier Svensson.

Laster innhold, vennligst vent..
Rosenborg scorer 2-1.
Saint-Étienne utlignet på straffe få minutter før full tid, men Rosenborg kan fortsatt være fornøyd etter 2-2 i Frankrike. Redigering: Henrik Strand Wilhelmsen.

Fotball

 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Manchester United tapte igjen - verste ligastart på 34 år

  Manchester United får det ikke til å stemme i Premier League. Lørdag tapte laget 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

  Det var det andre strake hjemmetapet på Old Trafford. Inntil nylig hadde United gått over ett år uten nederlag i egen storstue.

  Etter syv kamper i Premier League denne sesongen står de dermed med fire tap og bare ni poeng. Det gjør at de er på 10. plass på tabellen i skrivende stund, ni poeng bak byrival Manchester City.

  Det er ifølge BBC den verste sesongstarten til United på 34 år.

  Høsten 1989 sto Manchester United med bare syv poeng etter de syv første ligakampene.

  Gjestene fra London kom foran etter et småvilt volleytreff fra Joachim Andersen. Et frispark havnet hos dansken i det 25. minutt, og på halvspretten sendte han ballen i krysset.

  Det ble mye forsvarsjobb for gjestene resten av kampen, men det mestret Crystal Palace og de kunne dermed juble for sesongens tredje ligaseier og revansje etter at de tapte 0-3 mot nettopp Manchester United tidligere i uka. (NTB/NRK)

  Premier League - Manchester United v Crystal Palace
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Ødegaard herjet i storseier

  Arsenal er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen før neste ukes storkamp mot Manchester City. Lørdag hadde de full kontroll borte mot Bournemouth, i en kamp som London-laget til slutt vant 4-0.

  Sentral i seieren var Arsenals norske kaptein, Martin Ødegaard. Nordmannen slo først innlegget som til slutt endte med 1-0-scoringen til Bukayo Saka etter et kvarter.

  Deretter var det Ødegaard som fikk sjansen fra straffemerket rett før pause da Eddie Nketiah ble felt inne i 16-meteren.

  Der gjorde Ødegaard ingen feil og scoret sitt tredje Premier League-mål for sesongen.

  I den andre omgangen tok det kun fem minutter før Ødegaard selv ble felt inne og Arsenal på ny fikk straffe.

  Den tok Kai Havertz, en sjanse tyskeren tok vare på og dermed scoret sitt første mål for Arsenal etter overgangen fra Chelsea i sommer.

  På overtid fastsatte Ben White sluttresultatet til 4-0 da han headet inn et godt slått frispark fra Ødegaard.

  Arsenal Martin Ødegaard
  Foto: IAN WALTON / Reuters