RBK kan miste Koné

Rumensk klubb viser stor interesse for angrepsspilleren.

Yssouf Koné jubler for 4-1 til Rosenborg.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Yssouf Konés kontrakt med Rosenborg går ut ved sesongslutt, men allerede 1. august kan spissen forsvinne fra Lerkendal.

Vil diskutere overgang

Ifølge Adresseavisen kommer rumenske CFR Cluj til Trondheim med det første for å diskutere en overgang.

- Klubben har ytret ønske om å komme opp hit i nær fremtid for å diskutere en overgang, sier vikarierende sportsdirektør Erik Hoftun.

Cluj har tidligere hentet RBK-spillerne Mikael Dorsin og Lars Hirschfeld. De la også inn et bud på Koné i fjor, men åtte millioner var ikke nok for trønderne.

Rumensk presse antyder en overgang på 12 millioner, men Hoftun avviser at det er kommet et slikt bud.

Venter på overgangsvinduet

- Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi gjør. Vi må se på konsekvensene av et salg i forhold til spillerne vi har og eventuelt får inn. Men ettersom overgangsvinduet ikke åpner før 1. august blir det ikke aktuelt for oss å la han gå før den datoen. I tillegg har vi et meget hardt og tett program i juli, sier Hoftun til Adresseavisen.

Selv vil ikke Koné si så mye om saken.

- Jeg skal snakke med min agent i løpet av helgen, etter det vet jeg mer om saken. Akkurat nå er jeg Rosenborg-spiller, sier Koné.

Cluj er klar for mesterligaen og kommer til å kjøpe en rekke forsterkninger i sommer.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP