NRK Meny
Normal

RBK håper på snille norske lag

Rosenborg satser på at de norske klubb- og andslagene oppfører seg fint i internasjonale kamper. Det kan gi plass i UEFA-cupen.

Rosenborg-jubel
Foto: DANIEL SANNUM-LAUTEN / AFP

Norge leder UEFAs fair play-statistikk. Statu skal gjøres opp 30. april, og seier gir en ekstrplass i andre kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen.

Den tar i så fall Rosenborg, som det mest fairspillende laget i Norge i fjor.

- Vi håper å kunne kvalifisere oss for UEFA-cupen på denne måten. Norge lå på topp i november, og vi får delta om Norge beholder plassen, sier daglig leder Nils Skutle til rbkweb.no.

UEFAs statistikk bygger på de norske klubbenes resultater i europacupene, og alle EM-kavlifiseringskamper for alle landslag i begge kjønn.

Det betyr at det gjenstår minst 15 avgjørende kamper med norske lag. Det gjelder Branns og Rosenborgs UEFA-cup-kamper mot Everton og Rosenborg, og eventuelt seinere kamper hvis de går videre. Og det gjelder 11 kamper for aldersbestemte landslag.

Intertoto

Og om Norge skulle falle fra toppen, har Rosenborg fortsatt en sjanse. Det skal trekkes ut to lag fra landene som har over 8 poeng i snitt på rankingen. Fire ganger før siden 2002 har norsdke lag blitt trukket ut her.

Og om alt dette skulle svikte, så ha Rosenborg meldt seg på i intertoto-cupen - siste sesongen den muligheten eksisterer.  De kampene skal spilles i helger i og juli.

Hvis RBK går til UEFA-cupen, overtar Tromsø plassen i intertot-cupen.

Fotballnyheter