Reddet av superkeeper og keepertabbe

Daniel Örlund stengte målet og sendte RBK opp i ryggen på Strømsgodset. Etterpå følte han med keeperkollegaen i LSK, Arnold Origi.

Daniel Örlund, Rosenborg

Daniel Örlund leverte en praktkamp i Rosenborg-målet mot Lillestrøm. Nå er trønderne bare ett poeng bak serieleder Strømsgodset.

Rosenborg-Lillestrøm 1-0 (se kampreferat):

Serieleder Strømsgodset gikk på et sjeldent tap da de ble slått 2-1 av Haugesund lørdag. Dermed ville Rosenborg bare være ett poeng bak med seier hjemme mot formsvake Lillestrøm søndag kveld.

Og det ble seier – til tross for at bare én RBK-spiller viste mesterklasse. Keeper Daniel Örlund leverte en ny praktkamp og holdt nullen for tredje gang på rad.

Dermed ble John Chibuike matchvinner med det som trolig var en dårlig demping etter 64 minutters spill.

– Må glemme det

– Jeg mistet fotfestet. Det var ingenting jeg kunne gjøre. Det var ikke engang en sjase, sier LSK-keeper Arnold Origi til C More om det smått surrealistiske målet han slapp inn.

Daniel Örlund føler med sin kollega.

– Det er kjedelig å vinne på en sånn måte. Jeg sa til ham etterpå at han bare må glemme det, forteller Örlund, som også var i det ironiske hjørnet da han ble intervjuet av C More.

– Slik som kampen ble, var det et ganske rettferdig resultat ...

Mer seriøst sier han:

– Det eneste som var «gulltakter» med oss i dag, var at vi tok tre poeng. Vi får det ikke til å stemme. Men vi slipper ikke inn mål, og vi scorer ett, og det er kanskje sånn man vinner seriegull.

– Vi er heldige

– I dag er vi litt heldige, det må vi innrømme. Vi har ingen kjemepedag på jobben, erkjenner Tore Reginiussen overfor C More etter kampen.

– Men vi vinner, og nå er vi med igjen. Nå puster vi Strømsgodset i nakken, de kjenner nok at vi er der, fastslår RBK-kapteinen, som samtidig innrømmer at prestasjonene må bli bedre framover.

Det var Rosenborg som åpnet best på Lerkendal. Trønderne skapte én stor og to små sjanser før gjestene våknet til liv, og Tobias Mikkelsen burde definitivt ha gitt RBK-ledelsen da han ble spilt fri av sin danske landsmann Nicki Bille Nielsen etter drøyt fem minutters spill.

Men alene med keeper viste Mikkelsen at det neppe er tilfeldig at han kun står med ett seriemål denne sesongen.

Etter 22 minutter kom Lillestrøms første sjanse, da en upresset Palmi Rafn Palmason fikk stusset mot RBK-målet fra kort hold, men rett på keeper Daniel Örlund.

Strekk og gru

Det de færreste hadde trodd, var at Lillestrøm med det skulle ta fullstendig over styringen i kampen. Både Petter Vaagan Moen og Fredrik Gulbrandsen kom til meget gode skuddmuligheter som virkelig satte keeper Örlund på prøve.

Og da Nicki Bille Nielsen i tillegg måtte hinke av banen med en strekk i låret etter 37 minutters spill, begynte det virkelig å se stygt ut for Rosenborg.

– De siste 15 minuttene er kun spill mot Rosenborgs mål, presset er der ikke i det hele tatt og det er stor avstand mellom spilleren. Rosenborg må skjerpe seg skikkelig, var C More-ekspert Steffen Iversens utvetydige analyse i pausen.

Fra start i andre omgang fortsatte Lillestrøm det aggressive presset, ikke minst forstyrret de konstant RBKs ballfordeler Ole Selnæs, og hjemmelaget slet med å etablere angrepsspill.

John Chibuike og Borek Dockal

Borek Dockal og John Chibuike vil begge bort fra Rosenborg. Søndag sikret de RBK tre poeng som kan være gull verdt.

Keepertabbe

Etter 55 minutter fikk RBK likevel omgangens første store sjanse etter en meget god soloprestasjon av John Chibuike. Men LSK-keeper Arnold Origi var igjen like patent som da han stoppet Mikkelsens skudd tidlig i første omgang.

Men Lillestrøm fortsatte å kjøre kampen, og etter 61 minutters spill måtte Daniel Örlund igjen ut i full strekk for å stoppe et skudd fra Fredrik Gulbrandsen.

Etter 64 minutter kom målet på Lerkendal. Det var Rosenborg som fikk det. Og det var LSK-keeper Origi som ga det i gave: Borek Dockal la inn fra høyre mot John Chibuike, som fikk et så håpløst treff at det minnet mest om en totalt mislykket demping.

Men dessverre for Lillestrøm skled keeper Orige da han skulle plukke opp den løse ballen, og kula spratt inn i nettet. En gedigen keepertabbe, rett og slett.

– Bittert

– Vi kommer til mange sjanser, og så er det et sånt mål som feller oss til slutt. Det er bittert, sier LSK-kaptein Frode Kippe, som selv hadde en stor mulighet til å utlikne i sluttminuttene.

– Rosenborg er kjempeheldige, Lillestrøm var det klart beste laget, oppsummerte en kritisk Steffen Iversen, som mener RBK ikke var «i nærheten av et gullag».

At Per Joar Hansen det siste kvarterer erstattet midtbaneanker Selnæs med en ekstra midtstopper (Per Verner Rønning), sier mye om hvor presset Rosenborg var – uten at det gjør de tre poengene mindre verdifulle.

Skal man ta seriegullet, må man som kjent også vinne på dårlige dager. Det var akkurat det Rosenborg gjorde søndag kveld.

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.