Reddet av superkeeper og keepertabbe

Daniel Örlund stengte målet og sendte RBK opp i ryggen på Strømsgodset. Etterpå følte han med keeperkollegaen i LSK, Arnold Origi.

Daniel Örlund, Rosenborg

Daniel Örlund leverte en praktkamp i Rosenborg-målet mot Lillestrøm. Nå er trønderne bare ett poeng bak serieleder Strømsgodset.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg-Lillestrøm 1-0 (se kampreferat):

Serieleder Strømsgodset gikk på et sjeldent tap da de ble slått 2-1 av Haugesund lørdag. Dermed ville Rosenborg bare være ett poeng bak med seier hjemme mot formsvake Lillestrøm søndag kveld.

Og det ble seier – til tross for at bare én RBK-spiller viste mesterklasse. Keeper Daniel Örlund leverte en ny praktkamp og holdt nullen for tredje gang på rad.

Dermed ble John Chibuike matchvinner med det som trolig var en dårlig demping etter 64 minutters spill.

– Må glemme det

– Jeg mistet fotfestet. Det var ingenting jeg kunne gjøre. Det var ikke engang en sjase, sier LSK-keeper Arnold Origi til C More om det smått surrealistiske målet han slapp inn.

Daniel Örlund føler med sin kollega.

– Det er kjedelig å vinne på en sånn måte. Jeg sa til ham etterpå at han bare må glemme det, forteller Örlund, som også var i det ironiske hjørnet da han ble intervjuet av C More.

– Slik som kampen ble, var det et ganske rettferdig resultat ...

Mer seriøst sier han:

– Det eneste som var «gulltakter» med oss i dag, var at vi tok tre poeng. Vi får det ikke til å stemme. Men vi slipper ikke inn mål, og vi scorer ett, og det er kanskje sånn man vinner seriegull.

– Vi er heldige

– I dag er vi litt heldige, det må vi innrømme. Vi har ingen kjemepedag på jobben, erkjenner Tore Reginiussen overfor C More etter kampen.

– Men vi vinner, og nå er vi med igjen. Nå puster vi Strømsgodset i nakken, de kjenner nok at vi er der, fastslår RBK-kapteinen, som samtidig innrømmer at prestasjonene må bli bedre framover.

Det var Rosenborg som åpnet best på Lerkendal. Trønderne skapte én stor og to små sjanser før gjestene våknet til liv, og Tobias Mikkelsen burde definitivt ha gitt RBK-ledelsen da han ble spilt fri av sin danske landsmann Nicki Bille Nielsen etter drøyt fem minutters spill.

Men alene med keeper viste Mikkelsen at det neppe er tilfeldig at han kun står med ett seriemål denne sesongen.

Etter 22 minutter kom Lillestrøms første sjanse, da en upresset Palmi Rafn Palmason fikk stusset mot RBK-målet fra kort hold, men rett på keeper Daniel Örlund.

Strekk og gru

Det de færreste hadde trodd, var at Lillestrøm med det skulle ta fullstendig over styringen i kampen. Både Petter Vaagan Moen og Fredrik Gulbrandsen kom til meget gode skuddmuligheter som virkelig satte keeper Örlund på prøve.

Og da Nicki Bille Nielsen i tillegg måtte hinke av banen med en strekk i låret etter 37 minutters spill, begynte det virkelig å se stygt ut for Rosenborg.

– De siste 15 minuttene er kun spill mot Rosenborgs mål, presset er der ikke i det hele tatt og det er stor avstand mellom spilleren. Rosenborg må skjerpe seg skikkelig, var C More-ekspert Steffen Iversens utvetydige analyse i pausen.

Fra start i andre omgang fortsatte Lillestrøm det aggressive presset, ikke minst forstyrret de konstant RBKs ballfordeler Ole Selnæs, og hjemmelaget slet med å etablere angrepsspill.

John Chibuike og Borek Dockal

Borek Dockal og John Chibuike vil begge bort fra Rosenborg. Søndag sikret de RBK tre poeng som kan være gull verdt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Keepertabbe

Etter 55 minutter fikk RBK likevel omgangens første store sjanse etter en meget god soloprestasjon av John Chibuike. Men LSK-keeper Arnold Origi var igjen like patent som da han stoppet Mikkelsens skudd tidlig i første omgang.

Men Lillestrøm fortsatte å kjøre kampen, og etter 61 minutters spill måtte Daniel Örlund igjen ut i full strekk for å stoppe et skudd fra Fredrik Gulbrandsen.

Etter 64 minutter kom målet på Lerkendal. Det var Rosenborg som fikk det. Og det var LSK-keeper Origi som ga det i gave: Borek Dockal la inn fra høyre mot John Chibuike, som fikk et så håpløst treff at det minnet mest om en totalt mislykket demping.

Men dessverre for Lillestrøm skled keeper Orige da han skulle plukke opp den løse ballen, og kula spratt inn i nettet. En gedigen keepertabbe, rett og slett.

– Bittert

– Vi kommer til mange sjanser, og så er det et sånt mål som feller oss til slutt. Det er bittert, sier LSK-kaptein Frode Kippe, som selv hadde en stor mulighet til å utlikne i sluttminuttene.

– Rosenborg er kjempeheldige, Lillestrøm var det klart beste laget, oppsummerte en kritisk Steffen Iversen, som mener RBK ikke var «i nærheten av et gullag».

At Per Joar Hansen det siste kvarterer erstattet midtbaneanker Selnæs med en ekstra midtstopper (Per Verner Rønning), sier mye om hvor presset Rosenborg var – uten at det gjør de tre poengene mindre verdifulle.

Skal man ta seriegullet, må man som kjent også vinne på dårlige dager. Det var akkurat det Rosenborg gjorde søndag kveld.

Fotballnyheter