Rasistiske tilrop mot Vålerenga

Vålerenga klarte 1-1 på bortebane mot Ekranes fra Litauen, men flere spillere måtte tåle å høre grove rasistiske tilrop fra hjemmesupporterne.

Glenn Roberts, Vålerenga
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Mye av gleden over det gode borteresultatet ble ødelagt av at supportere fra hjemmelaget kom med rasistiske tilrop mot Vålerangas Glenn Roberts da han kom inn som innbytter.

- Da Glenn Robert ble byttet inn begynte de å rope rasistiske utsagn. Glenn er jo kanskje verdens snilleste mann så når de roper at de skal skyte Glenn fordi han har en annen hudfarge, så er ikke det bra, sier Freddy dos Santos.

Hvordan opplevde dere dette ?

- Glenn hørte det heldigvis ikke, men en del av oss andre reagerte ganske sterkt på det og sa ifra både til dommer og fjerdedommer. Så jeg håper at de har det med i kamprapporten sin at dette ikke hører hjemme på en fotballbanen eller noe annet sted, avslutter dos Santos. 

Godt grunnlag

Freddy dos Santos nikket Oslo-lagets mål etter flott forarbeid av innbytter Glenn Roberts 13 minutter før full tid.

- Vi er godt fornøyd med kampen selv om det ikke var noen stor kamp, men vi har likevel lagt et godt grunnlag for videre avansement, sier målscorer Freddy dos Santos til NRK etter kampen.

Vålerenga spilte store deler av kampen med en spiller mindre etter av Dan Thomassen ble utvist i straffesituasjonen like før pause. Pogreban satte straffen sikkert i mål.

Vålerenga startet friskest i heten på den litauiske landsbygda. Ekranas ligger ca. to timers kjøretur fra hovedstaden Vilnius. Hjemmelaget var giftige på overganger, men var aldri farlige foran Arason før helt mot slutten av omgangen da Vålerenga-spillerne ødela for seg selv.

Det uvanlig sterke heten tappet spillerne for krefter etter hvert og dommeren valgte å stoppe kampen midtveis i omgangen for at spillerne skulle få drikke.

Fotballnyheter