Opprørt Van Gaal: – Hva tror dere skjer med min kone?

Manchester United-manager Louis van Gaal fikk nok av alle spekulasjonene og ba pressen unnskylde seg. Så marsjerte han vekk.

Van Gaal

UNDER PRESS: Manchester United-manager Louis van Gaal har vært i hardt vær de siste dagene.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Mourinho

KOBLET TIL UNITED: Tidligere Chelsea-manager José Mourinho.

Foto: Rui Vieira / Ap

Presseseansen, som du blant annet kan se hos Sky Sports, kommer i kjølvannet av mange dager med kritkk og spekulasjoner rundt hans fremtid i storklubben.

Onsdag holdt han sin ukentlig pressekonferanse før bortemøtet med Stoke til helgen. Men da en journalist åpnet med å ta opp spekulasjonene rundt hans United-fremtid, begynte nederlenderen å stille spørsmålene.

– Hva tror dere skjer med min kone?

– Er det ingen her som føler de bør gi meg en unnskyldning? Ingen har den følelsen? Jeg bare lurer, sa Van Gaal.

Da lurte en journalist på hva pressen har gjort galt.

– Jeg leste at jeg allerede var sparket, at min kollega (José Mourinho) allerede var her.

– Hva tror dere skjer med min kone? Eller mine barn eller barnebarn? Eller med Manchester United-fansen eller mine venner? Hva tror dere skjer med dem? De har ringt meg. Mange ganger, sier manageren, som også trekker frem at Arsenal-manager Arsène Wenger har gitt ham støtte.

Laster Twitter-innhold

Franskmannen uttalte at britiske mediers spekulasjon rundt Manchester United-managerens framtid er «direkte respektløs».

– Tror dere jeg vil snakke med pressen nå? Jeg er her bare på grunn av Premier League-reglene. Jeg må snakke med dere, tordnet manageren.

Tror han kan snu nedturen

Han beskyldte også pressen for å ta ordene hans ut av sammenheng. Samtidig var han helt uten forståelse for at det oppstår spekulasjoner når resultatene er dårlige.

United står uten seier på seks kamper i serien og mesterligaen, som endte med tredjeplass og europaliga-spill til våren.

– Nei, jeg mener at dere ikke kan gjøre det. Fordi man må holde seg til fakta, sa van Gaal.

Han påpekte at United toppet ligaen for fire uker siden, og han tror situasjonen igjen kan snu de neste ukene.

– Jeg tenker på Stoke. Jeg ønsker dere en god jul og kanskje et godt nytt år når jeg ser dere. Nyt vinen og paien. Ha det, sa van Gaal.

Så reiste han seg og gikk.

Da hadde pressekonferansen vart i fem minutter og ti sekunder.

 • Hva synes du om van Gaals reaksjon? Si din mening i kommentarfeltet under.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England