Rascic fikk sparken

Sandefjord-spiller Admir Rascic har fått sparken etter å ha skjelt ut lagets keepertrener.

Admir Rascic
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

På et styremøte i Sandefjord Fotball ble det i dag besluttet at Admir Rascic får avskjed med umiddelbar virkning, melder Sandefjords Blad.

Bakgrunnen for oppsigelsen er bosnierens utbrudd mot keepertrener Hans Petter Olsen. Rascic skal først ha truet med å knekke beina til lagkamerat Eirik André Lamøy.

Da Olsen forsøkte å snakke fornuft i Rascic, reagerte spilleren med å si at Olsen var «en jævla nazist og alle vet det. Dra til helvete.»

– Jeg ble sinna på Lamøy og vi hadde en krangel. Så kom Hans Petter og blandet seg inn, og jeg ropte dumme ting til ham fordi jeg var sint. Det har jeg bedt om unnskyldning for, så nå får vi legge dette bak oss, sa Rascic til Sandefjords Blad dagen derpå.

Men for klubben ble dette en for stor episode til å legge bak seg, det måtte få konsekvenser:

– Klubben har terminert kontrakten med Rascic, og han får ingen kompensasjon, sier Sandefjord Fotballs advokat, Ole Petter Breistøl.

Følgende melding er alt klubben selv ville ut med onsdag kveld:

«Styret i Sandefjord Fotball har i kveld besluttet og avskjedige Admir Rascic med øyeblikkelig virkning. Da dette er en personalsak vil klubben ikke gi ytterligere opplysninger.»

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Landskamper flyttes til Spania

  Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

  Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge.

  Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

  – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning. Som på forrige samling gjør vi det beste ut av situasjonen og reiser til Marbella, sier landslagssjef Solbakken.

  Haaland
  Foto: Jorge Guerrero / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United