NRK Meny
Normal

Randaberg "klatrer"

Nyopprykkede Randaberg har vært 1. divisjons jumbolag siden 1. runde. Men etter en sterk forsvarskamp mot Asker klatret de en plassering for første gang denne sesongen.

Randaberg - Os 190708

En ihuga Randaberg-supporter på vei til match.

Foto: Ståle Frafjord/NRK

Asker - Randaberg 0-0

Resultater og tabell i 1. divisjon

Hvem hadde trodd at et lag skulle ligge bak Randaberg denne sesongen? Få om noen. Fra første serierunde har den lille klubben fra Rogaland vært jumbolaget. De tok sitt første poeng i den femte serierunden og hadde da rukket å tape blant annet 7-0 for Bryne. Selv med seier, den eneste hittil, i den syvende runde lå de nederst på tabellen og ingenting tydet på at de skulle klare å karre seg opp derfra.

Men det klarte de altså i dag. Kampen mot Asker foregikk for det meste på Randabergs banehalvdel. Randabers nykomponerte forsvarsrekke klarte seg svært bra mot Askers raske pasningsfotball. Midtbanen så vi lite til, men Ezekiel Bala var farlig frempå på kontringer. Men det endte altså 0-0 og med dette ene poenget gikk Randaberg forbi Løv-Ham og opp på 15. plass på tabellen. De er riktignok ti poeng bak sikker plass, men dette var hvertfall et steg i riktig retning.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Randaberg er en klubb med tradisjoner og lokalt engasjement. Klubben ble stiftet som Fotballklubben Ørn i 1925, men skiftet navn til Randaberg Fotballklubb i 1933, samme år som de ble tatt opp i Norges Fotballforbund. Mange år uten jubel tok slutt i 2010 da klubben spilte sin beste sesong noensinne. Målet var å holde seg i 2. divisjon, men overrasket alle, inkludert seg selv, med opprykk til 1. divisjon. Randabergs eneste landslagsspiller heter Reidar Goa og han spilte i Randaberg fra 1956 til 1965. Men den største klubblegenden er Ola Randeberg og vi lar omtalen av ham fra klubbens egne nettsider tale for seg selv:

"Ola Randeberg er en man ikke kommer utenom når det skal skrives noen nye ord om Randabergs historie på denne siden. Han er den i klubben som står oppført med flest kamper for Randabergs a-lag. 521 kamper står det respekt av. Allerede som 13 åring spilte han på b-laget, og flere andre lag. En periode spilte han på hele fire lag i Randaberg. I dag er han banemester på stadion, og sjef for både pølser og kaffe i kiosken".

Fortjent seier

Ranheim - Sandefjord 2-1

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Burde ha vunnet mer

Bodø/Glimt - Mjøndalen 1-0

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Kongsvinger sjokkerte

Bryne - Kongsvinger 0-2

Nrksport fulgte kampen spark for spark

HamKam fortsetter å vinne

HamKam - Hødd 2-1

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Hønefoss på rett spor

Hønefoss - Alta 2-0

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Avgjort i første omgang

Løv-Ham - Sandnes Ulf 0-3

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Grei poengdeling

Strømmen - Nybergsund-Trysil 2-2

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.