NRK Meny
Normal

Forvandlingen som forbauser ekspertene

For ett år siden presterte Aaron Ramsey så dårlig at han ble buet på av enkelte Arsenal-fans. I dag hylles han av en hel fotballverden. Fotballekspertene mener forvandlingen er helt uventet.

SOCCER-CHAMPIONS/ Arsenal's Ramsey

Arsenals Aaron Ramsey har hatt mye å juble for denne sesongen. Nå imponerer han en hel fotballverden med hans utrolige målteft.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Kenneth Fredheim

Kenneth Fredheim, C More-ekspert og Arsenal-supporter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Ramsey er «X-faktoren» i Arsenal. At han skulle være så god og viktig, hadde ingen sett for seg, sier fotballekspert og Arsenal-supporter, Kenneth Fredheim, til NRK.no.

Arsenal har vist angrepsfotball fra en «annen verden» denne sesongen og leder nå Premier League to poeng foran Liverpool med én kamp mindre spilt. Søndag besøker Arsène Wengers menn Old Trafford – og for første gang på lenge er det laget fra London som er favoritten i storoppgjøret.

En 22 år gammel waliser skal ha mye av æren for akkurat dét.

Ville selge han

Midtbanespilleren Aaron Ramsey står med elleve scoringer i sin sjuende sesong i Arsenal-trøya. Det er like mange som han hadde på sine seks første.

– Jeg var en av mange som tvilte på han etter beinbruddet i 2010. Han var langt unna toppnivået i de to foregående sesongene, og jeg innrømmer at jeg ville at han skulle finne seg en annen klubb. Men det er gøy å ta så ettertrykkelig feil, smiler Fredheim.

Kampen mot Stoke 27. februar 2010 kommer Ramsey trolig til å huske for resten av livet: Stoke-spilleren Ryan Shawcross taklet Ramsey med knottene først – og bildene fra situasjonen viser med all tydelighet at beina i Ramseys høyre legg brakk tvers av.

Veien tilbake har vært ekstremt tøff for waliseren.Han ble blant annet lånt ut til Nottingham Forest og Cardiff City etter at han kom tilbake fra skaden, og i fjor returnerte han endelig til Emirates.

Arne Scheie

Arne Scheie, NRK-kommentator og Manchester United-supporter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Men Ramsey imponerte ingen med sitt spill på Arsenals høyre midtbane. Flere ganger var han så dårlig at Emirates-publikummet buet på han. Fotballekspertene var heller ikke nådige i sin dom.

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

– Det er en forvandling som få forstår. Det at en midtbanespiller scorer så mange mål er en fantastisk egenskap. Det er veldig moro å se. Men vi får håpe United-forsvaret kan stoppe han i morgen, sier NRK-profil og United-supporter, Arne Scheie.

Har fått selvtillit

Etter Arsenals 2-0-seier over Liverpool tidligere i november forklarte Ramsey høstens målfest og store forvandling med bedre selvtillit.

– Jeg føler meg langt mer selvsikker foran mål nå, sa midtbanespilleren.

Han tror også den imponerende sesongstarten til Arsenal blir en stor fordel utover i sesongen.

– Tidligere har vi vært et stykke bak i januar, men nå har vi muligheten til å komme inn i januar med et godt utgangspunkt. Jeg tror dette vil bli en god sesong for oss, sa Ramsey.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ramsey

Veien tilbake etter skrekkskaden har vært tøff for Aaron Ramsey.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Scheie tror på United-seier

Kenneth Fredheim forteller at han er veldig overrasket over det han har sett fra «The Gunners» denne sesongen. Spesielt med tanke på Premier League-åpningen da Ramsey og Co. fikk bank av Aston Villa på hjemmebane.

– Aston Villa-kampen var jo katastrofe. Men ut i fra det spillematerialet de har – spesielt offensivt – er det kanskje ikke så rart at de har vært så gode, sier C More-eksperten, som også understreker at lagets forsvar har vært bunnsolid til nå i sesongen.

Nå venter altså Manchester United på bortebane. Både Fredheim og Scheie tror det blir jevnt på Old Trafford.

– Trolig vil nok ett mål vippe resultatet den ene eller andre veien, sier Fredheim.

Scheie tror imidlertid at Arsenal kommer til å slite mot David Moyes' mannskap.

– Jeg vil tro vi får en hjemme- eller uavgjortkamp.

Fotballnyheter