Ramos og Alonso risikerer straff - om de gule kortene var med vilje

To av Real Madrids nøkkelspillere, Sergio Ramos og Xabi Alonso, risikerer straff av UEFA for bevisst å ha pådratt seg gule kort mot Galatasaray.

Sergio Ramos

Sergio Ramos mottar det gule kortet fra onsdagens dommer, norske Svein Oddvar Moen. Om kortet var planlagt, kan Ramos vente seg lengre karantene.

Foto: Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images

I sluttminuttene av Real Madrids 3-0-seier over Galatasaray i onsdagens mesterliga-kvartfinale, pådro midtstopper Sergio Ramos og midtbanespiller Xabi Alonso seg gule kort.

Kortene betyr at duoen må stå over returoppgjøret i Tyrkia, til manager Jose Mourinhos store fortvilelse.

Jose Mourinho

Hadde Jose Mourinho en finger med i spillet da Xabi Alonso og Sergio Ramos pådro seg gunstige gule kort?

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Når jeg så at de fikk gule kort, ble planene mine for returkampen ødelagt, sa Real Madrids manager etter kampen.

Var kortene med vilje?

Men ifølge The Guardian, kan Mourinhos uttalelser kun ha vært et spill for galleriet. Med 3-0-ledelse å gå på halvveis i kvartfinalen, virker «Los Blancos» allerede klar for semifinalen.

Nettopp derfor spekulerer blant annet den engelske avisen i at Ramos og Alonso pådro seg kortene med vilje, med klar beskjed fra Mourinho.

Mens Alonso fikk se det gule kortet etter protester, havnet Ramos i dommerens bok etter å ha sparket bort ballen. Begge forseelsene virket svært unødvendige når kampen for lengst var avgjort.

Da én av onsdagens målscorere, franske Karim Benzema, ble spurt om de gule kortene, svarte han følgende:

– Alt gikk etter planen.

Større straff

Hvis UEFA kommer frem til at de gule kortene ble pådratt med vilje, kan Ramos og Alonso vente seg lengre suspensjon enn den ene kampen de nå må stå over.

Ifølge UEFAs reglement kan spillere som pådrar seg kort med vilje, bli utestengt i to kamper.

Nettopp det ble straffen for Levante's Sergio Ballesteros, da han fikk et gult kort med vilje i europaligaen tidligere denne sesongen.

Ramos Alonso

Sergio Ramos og Xabi Alonso, her i duell med Manchester Uniteds Ryan Giggs i mesterligaens åttedelsfinale, kan få kjenne UEFAs vrede etter kortene mot Galatasaray onsdag.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Har syndet før

I november 2010 ble dessuten både Ramos og Alonso utvist i en gruppespillskamp mot Ajax.

Den gang ble Mourinho utestengt i to kamper for å ha planlagt utvisningene. Manageren ble dessuten ilagt en bot på 40 000 euro.

Ikke nok med det. Alonso og Ramos ble begge bøtelagt med 20 000 euro. Keeperne Iker Casillas og Jerzy Dudek, som begge var med på å gi instruksjoner om det røde kortet, fikk henholdsvis 10 000 og 5 000 euro i bot.

Den gang gikk reservekeeper Dudek fra benken og bort til Casillas med en beskjed fra Mourinho. Casillas ga så Ramos og Alonso beskjed om å pådra seg kort.

Like tydelig var det ikke at Ramos' og Alonos' gule kort mot Galatasaray var planlagt. Men ifølge The Guardian var kortene likevel oppsiktsvekkende nok til at UEFA nå vil vurdere å straffe duoen ytterligere.

Ramos red

Her mottar Sergio Ramos det røde kortet mot Ajax i 2010. Senere ble han bøtelagt for det planlagte kortet.

Foto: UNITED PHOTOS / Reuters

Fotballnyheter