Publikumssjokk

30 000 tilskuere venter de norske spillerne som vanligvis pleier å spille for noen hundre.

Her er Guro Knutsen (t.v.) og Lene Mykjåland på den siste treningen påHangzhou Dragon Stadion
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Norge får en ekstra utfordring i åpningskampen mot Canada i morgen. Flere av de norske fotballjentene har aldri spilt for flere enn noen hundre tilskuerer.

Men i morgen venter en enorm stadion og over 30 000 på tribunen.

Imponerende stadion

Dragon stadion i hangzhou er et imponerende syn. Flere av de norske jentene har aldri spilt på en så gedigen stadion og fikk store øyne da de entret banen på dagens trening.

- Det lyset og den stemninga og alt,det var utrolig, jeg gleder meg til i morgen, smiler Marie Knutsen

Over 30 000 billetter er solg til Norges åpningskamp mot Canada i morgen. Det er en stor overgang, spesielt for de norske ungjentene som ikke er vant til annet enn et 100-talls tilskuerer i toppserien.

Til vanlig spiller Lene Mykjåland for Røa, i morgen skal hun være med i VM.

- Jeg tror det blir en helt spesielt opplevelse om man spiller eller ikke. Bare å spille for et par tusen er stort og når det blir ti-talls tusen så tror jeg det blir en utrolig opplevelse, sier Mykjåland.

Og Mykjåland får støtte av lagvenninne Marie Knutsen

- Ja, det er jo knallbra, det er jo flott. Det blir jo litt sånn surrealistisk for oss som ikek er vant til så mye folk, men det gleder vi oss veldig mye til, sier hun.

Får støtte av foreldrene

I dag kom foreldrene til Guro og Marie Knutsen for å støtte jentene, De er ikke i tvil om at døtrene deres takler den store overgangen

- Det er inspirerende for dem at det blir så spesielt at de yter litt ekstra, sier Per Knutsen .

De har jo aldri hatt så mye tilskuerer, fortsetter moren til jentene, Torunn Lindebø Knutsen. De har jo hatt noen tusen i Tyskland og USA, men det er vel det eneste, tror jeg.

Men de takler presset?

-Ja, jeg det tror jeg de syns det er, fortsetter moren og får støtte av faren. - Jeg håper det, avslutter en spent Per Knutsen.

Fotballnyheter