NRK Meny
Normal

PSG-spillerne får ellevill bonus for å slå Chelsea

Det handler ikke bare om gjeve titler når PSG møter Chelsea i mesterligaen tirsdag. PSGs styrtrike eiere er også klare for å gi Zlatan Ibrahimovic og de andre spillerne en saftig bonus på hele fire millioner kroner dersom de avanserer.

SOCCER-FRANCE/

Zlatan Ibrahimovic er skadet og uaktuell til returoppgjøret mot Chelsea tirsdag, men kan likevel vente seg en solid bonus dersom PSG tar seg videre i mesterligaen. Da laget spilte kamp i den franske ligaen i helgen måtte stjernespissen være tilskuer på tribunen.

Paris Saint-Germain slo Chelsea 3-1 i det første møtet i forrige uke, så PSG-spillerne har et greit utgangspunkt når de skal prøve å ta seg videre til semifinalene i mesterligaen.

Tirsdag kommer det franske laget til England for å spille returoppgjøret. Om det går veien for PSG kan spillerne forvente et saftig påfyll i deres allerede velfylte bankontoer.

Kan tjene 19 millioner i bonus

TOPSHOTS-FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

Javier Pastore scoret PSGs trejde mål mot Chelsea i kampens siste spilleminutt.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Ifølge den franske avisen Le Parisien får hver enkelt spiller hele fire millioner kroner i bonus dersom laget slår ut Chelsea.

PSG er kjent for å være blant fotballens rikeste og deler ofte velvillig ut til spillerne. De skal allerede ha fått to millioner hver etter at de tok seg videre fra åttendedelsfinalen. Da slo de ut Bayer Leverkusen.

Og skulle de vinne hele mesterligaen venter en enda større bonus; 13 millioner kroner.

For noen år siden ble PSG kjøpt opp av den qatarske investeringsgruppen Qatar Investment Authority, med Qatars statsminister Hamad bin Jassem bin Jabr Al Thani sittende på pengesekken. Etter det har millionene flagret, og klubben har brukt enorme summer på å forsterke laget.

Alex, Maxwell, Thiago Motta, Javier Pastore, Jeremy Menez, Thiago Silva, Edinson Cavani og Ezequil Lavezzi er noen av spillerne klubben har kjøpt - i tillegg til den største av dem alle, Zlatan Ibrahimovic.

I løpet av fem måneder i 2012 hentet PSG Ibrahimovic, Silva, Lavezzi, Lucas Moura og Marco Verratti til den den svimlende summen 1.020 millioner kroner.

Må klare seg uten Zlatan

Klubben lønner naturligvis også spillerne godt for å sørge for at de forblir i klubben og sikrer de seiershungrige eierne gjeve trofeer.

PSG leder den franske ligaen klart, men det er ikke nok.

– Fotball er ingen eksakt vitenskap, men ambisjonen er at vi en dag skal vinne mesterligaen. Det er derfor eierne har gitt oss pengene til å kjøpe alle disse glitrende spillerne, har PSG-trener Laurent Blanc uttalt.

Et lite skudd for baugen er at Ibrahimovic skadet seg i det første oppgjøret mot Chelsea og er derfor uaktuell til onsdagens møte.

I PSGs startellever går den brasilianske vingen Lucas inn for Zlatan.

– At Ibrahimovic spiller allerede tirsdag er umulig. Zlatan er viktig for laget, men Lucas er klar, sa PSG-president Nasser Al-Khelaifi til fransk radio torsdag ettermiddag.

Fotballnyheter