PSG-spillerne får ellevill bonus for å slå Chelsea

Det handler ikke bare om gjeve titler når PSG møter Chelsea i mesterligaen tirsdag. PSGs styrtrike eiere er også klare for å gi Zlatan Ibrahimovic og de andre spillerne en saftig bonus på hele fire millioner kroner dersom de avanserer.

SOCCER-FRANCE/

Zlatan Ibrahimovic er skadet og uaktuell til returoppgjøret mot Chelsea tirsdag, men kan likevel vente seg en solid bonus dersom PSG tar seg videre i mesterligaen. Da laget spilte kamp i den franske ligaen i helgen måtte stjernespissen være tilskuer på tribunen.

Paris Saint-Germain slo Chelsea 3-1 i det første møtet i forrige uke, så PSG-spillerne har et greit utgangspunkt når de skal prøve å ta seg videre til semifinalene i mesterligaen.

Tirsdag kommer det franske laget til England for å spille returoppgjøret. Om det går veien for PSG kan spillerne forvente et saftig påfyll i deres allerede velfylte bankontoer.

Kan tjene 19 millioner i bonus

TOPSHOTS-FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

Javier Pastore scoret PSGs trejde mål mot Chelsea i kampens siste spilleminutt.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Ifølge den franske avisen Le Parisien får hver enkelt spiller hele fire millioner kroner i bonus dersom laget slår ut Chelsea.

PSG er kjent for å være blant fotballens rikeste og deler ofte velvillig ut til spillerne. De skal allerede ha fått to millioner hver etter at de tok seg videre fra åttendedelsfinalen. Da slo de ut Bayer Leverkusen.

Og skulle de vinne hele mesterligaen venter en enda større bonus; 13 millioner kroner.

For noen år siden ble PSG kjøpt opp av den qatarske investeringsgruppen Qatar Investment Authority, med Qatars statsminister Hamad bin Jassem bin Jabr Al Thani sittende på pengesekken. Etter det har millionene flagret, og klubben har brukt enorme summer på å forsterke laget.

Alex, Maxwell, Thiago Motta, Javier Pastore, Jeremy Menez, Thiago Silva, Edinson Cavani og Ezequil Lavezzi er noen av spillerne klubben har kjøpt - i tillegg til den største av dem alle, Zlatan Ibrahimovic.

I løpet av fem måneder i 2012 hentet PSG Ibrahimovic, Silva, Lavezzi, Lucas Moura og Marco Verratti til den den svimlende summen 1.020 millioner kroner.

Må klare seg uten Zlatan

Klubben lønner naturligvis også spillerne godt for å sørge for at de forblir i klubben og sikrer de seiershungrige eierne gjeve trofeer.

PSG leder den franske ligaen klart, men det er ikke nok.

– Fotball er ingen eksakt vitenskap, men ambisjonen er at vi en dag skal vinne mesterligaen. Det er derfor eierne har gitt oss pengene til å kjøpe alle disse glitrende spillerne, har PSG-trener Laurent Blanc uttalt.

Et lite skudd for baugen er at Ibrahimovic skadet seg i det første oppgjøret mot Chelsea og er derfor uaktuell til onsdagens møte.

I PSGs startellever går den brasilianske vingen Lucas inn for Zlatan.

– At Ibrahimovic spiller allerede tirsdag er umulig. Zlatan er viktig for laget, men Lucas er klar, sa PSG-president Nasser Al-Khelaifi til fransk radio torsdag ettermiddag.

Fotball

 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Arsenals seiersrekke ble brutt

  For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med 0-0 mot Crystal Palace.

  Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

  Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. (NTB)

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Alastair Grant / Reuters