NRK Meny
Normal

Messi var Messi - en stund

Barcelona og Lionel Messi begynte å likne seg offensivt i Champions League etter en svak periode. Det var bare så synd at PSG - uten storscorer Zlatan - klarte å score tre ganger.

Messi dribler mot PSG

Lionel Messi åpnet kampen mot PSG på imponerende vis, men det holdt bare nesten til seier.

Foto: Christophe Ena / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Marquinhos og David Luiz

Marquinhos (t.h.) og David Luiz kjempet som helter i PSG-forsvaret og holdt unna for Barcelona mot slutten av kampen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Det sa pang fra start da Barcelona gjestet milliardredet Parc des Princes i Paris.

Allerede etter ti minutter utnyttet midtstopper David Luiz dårlig forsvarsspill hos Barcelona. Han dunket inn 1-0-scoringen etter å ha revet seg løs på rundt ti meter.

Men Barcelona svarte umiddelbart.

– PlayStation-angrep! ropte Viasat-kommentator Roar Stokke da han så scoringen til Lionel Messi.

Det var en-touch-spill som bare han og Iniesta kan, og så avsluttet argentineren nådeløst med bredsiden helt nede i hjørnet.

Akkurat da spilte Barcelona slik vi husker dem fra to-tre år tilbake, og da de var fullstendig utilnærmelige i Fotball-Europa.

Og akkurat da pekte Messi nese til alle som mente han var over toppen.

Målfest

Men utover i første omgang forsvant Messi mer og mer, og Paris-laget scoret to ganger. Barcelona var upresise offensivt og rufsete defensivt, mens et meget hardtarbeidende PSG kjempet heroisk.

Lille Veratti (165 centimeter) scoret med hodet for PSG etter 26 minutter, mens Matuidi scoret PSGs tredje mål ti minutter etter pause etter et mønsterangrep fra det franske laget.

Men som etter det første PSG-målet, svarer Barcelona raskt. For første og eneste gang i kampen gir Messi 100 prosent i en «håpløs» hodeduell inne i feltet.

Mot tre PSG-forsvarere taper han duellen, men sørger for at ballen ikke blir klarert. I stedet detter den ned hos Neymar, som avslutter perfekt nede i hjørnet.

Barcelona-trener Luis Enrique var naturlig nok ikke helt fornøyd.

– Vi møtte en motstander som er fullt på høyde med oss, og at vi fikk noen problemer er normalt i en slik kamp. Til sjuende og sist så mener jeg at vi hadde fortjent uavgjort, sa Enrique etter kampen.

– Alle lag trenger en Zlatan

PSG har hatt en tøff start på sesongen i den franske serien, og spekulasjonene om trener Laurent Blancs fremtid kommer hyppigere og hyppigere.

I kampen mot Barcelona måtte de også klare seg uten de kanskje to viktigste spillerne, Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva (begge skadet).

Likevel imponerte de altså både offensivt og defensivt. Banens beste spiller, brasilianske David Luiz, mener likevel at Zlatan er viktig for laget.

– Alle lag trenger en spiller som Zlatan, sa Luiz etter kampen.

PS: Xavi ble byttet inn 20 minutter før slutt, til sin 143. kamp i mesterligaen. Dermed er han alene på toppen av lista over spillere med flest kamper i mesterligaen. Raúl har 142, Ryan Giggs 141 og Iker Casillas har140.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.