Zlatan: – Vi vil vise verden at vi hører hjemme på dette nivået

Zlatan Ibrahimovic var delaktig i begge PSGs scoringer da de rystet Barcelona i mesterligaens kvartfinale. I kampens siste spilleminutt reddet hjemmelaget uavgjort.

SOCCER-CHAMPIONS/PSG Paris St Germain's Ibrahimovic celebrates with Matuidi after scoring against Barcelona during their Champions League quarter-final first leg soccer match at the Parc des Princes Stadium in Paris

Zlatan Ibrahimovic snudde kampen i PSGs favør da han scoret hjemmelagets første mål ti minutt før slutt.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

SOCCER-CHAMPIONS/PSG Paris St Germain's Ibrahimovic celebrates with Matuidi after scoring against Barcelona during their Champions League quarter-final first leg soccer match at the Parc des Princes Stadium in Paris

Samspillet mellom Zlatan Ibrahimovic og Blaise Matuidi var til tider gnistrende mot Barcelona, og ble kronet av at de scoret hvert sitt mål.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er sånne kamper man har ventet på og vil spille. Jeg håper neste kamp blir like morsom. Det er hit vi vil føre Paris, til disse kampene. Vi vil vise verden at vi hører hjemme på dette nivået, sier Zlatan Ibrahimovic til Viasat.

De fleste trodde den første kvartfinalen ble avgjort da Barcelona ble tildelt straffespark to minutter før ordinær tid. Kaptein Xavi var iskald da han rolig plasserte ballen nede i hjørnet og sørget for 2-1 til gjestene.

Tilsynelatende hadde stjernelaget gjort jobben, men gleden ble kortvarig.

Zlatan-scoring

I kampens aller siste spilleminutt fant Zlatan lagkameraten Blaise Matuidi, som fikk satt ballen bak en forfjamset Victor Valdes i Barcelona-målet.

Dermed lever håpet om avansement i mesterligaen for det franske hovedstadslaget. Returoppgjøret spilles neste uke.

– Vi hadde mange sjanser, og hadde vi scoret på dem hadde vi fått en helt annen historie. Det er ingen grunn til at vi ikke kan dra dit og få et resultat, sier David Beckham til UEFA.com.

37-åringen fikk spille fra start for PSG.

Tre av kampens fire mål ble scoret i løpet av de ti siste minuttene. Ibrahomivic var den som først snudde kampen i hjemmelagets favør da han plukket opp en retur fra Silva og scoret i det 80. spilleminuttet.

TV-bildene viste at svensken var klart i offside, men han ble aldri avblåst.

– Jeg hadde flere sjanser, men det gjelder å score på dem, sa Zlatan til Viasat etter kampen.

Nok en rekord for Messi

Lionel Messi scoret det første målet for Barcelona like før pause. Han var den eneste på banen som forutså den perfekte pasningen som ville komme fra lagkamerat Dani Alves, og kunne dermed runde PSG-forsvaret uforstyrret og klinke ballen i mål.

Messi pådro seg det som sannsynligvis var en strekk like etter og ble byttet ut i løpet av pausen.

Det som kunne blitt, og halvveis ble, et gigantoppgjør mellom Zlatan og Messi, blir nok uansett husket for dramatikken i sluttminuttene.

Samt en ny Messi-rekord, selvfølgelig. Denne gang fordi argentineren scoret på stadion nr. 20 i mesterliga-sammenheng, noe ingen har gjort før ham.

Trener Tito Vilanova ledet for øvrig Barcelona for første gang etter å ha blitt kreftoperert i desember.

Fotballnyheter