NRK Meny
Normal

Proffene vil ha flere proffer

Morten Gamst Pedersen og Brede Hangeland vil ha flere norske spillere ut i de store ligaene i Europa.

Hangeland, Riise og Gamst Pedersen på trening i Geneve

Brede Hangeland og John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen spillere alle på høyeste nivå i Europa. Nå kommer det ønske om at flere skal følge etter.

Foto: Jean-Christophe Bott

- Vi må prøve å få flere folk ut. Jo flere folk vi får til utlandet, jo bedre landslag tror jeg vi får. Ligaene i utlandet er bedre, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

15 av 23 spillere i det endelige landslagstroppen mot Montenegro og Ukraina spiller til daglig i den hjemlige serien.

Gamst Pedersen som nylig skrev ny fireårskontrakt med Blackburn i Premier League synes det er for få, og håper flere følger etter.

- Man får håpe at det kommer et løft igjen og at vi kan få flere til utlandet.

Brede Hangeland er blitt en bauta i Fulham og han støtter Gamsten. Norge trenger flere proffer for å bedre kvaliteten på norsk fotball og landslaget.

- Jeg tror at som fotballspiller blir man bedre jo flere store kamper man er med på. Med erfaring blir man bedre rustet, sier han.

Hvem bør bli de neste landslagsspillerne som tar skrittet ut i Europa? Diskuter nederst i saken!

- Interessen vil øke

Landslagssjef Egil Olsen sa til NRK i går at han tror Norges fremgang på FIFA-rankingen vil øke interessen for norske spillere.

Knut Olav Rindarøy

Knut Olav Rindarøy håper han blir Norges neste utenlandsproff.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Det er toppfotballsjef Nils Johan Semb enig i.

- Jeg ser på muligheten til å få flere spillere ut som ganske bra. Hvis vi ser på landslaget i dag er det flere spillere som er i riktig alder og som har gjort gode landskamper over tid. Jeg tenker på litt ubeskrevne blad som fikk gjennomslag på landslaget i fjor, sier han.

Rindarøy neste?

Moldes Knut Olav Rindarøy får kanskje spille i morgendagens treningskamp mot Montenegro. Han håper han blir den neste som følger i fotsporene til Gamsten og Hangeland.

- Tanken min er at jeg skal reise ut i neste overgangsvindu. Det er det som er planen. Molde er veldig klar for og jeg er veldig klar for det, sier han.

Norge spiller mot Montenegro i morgen og Ukrania på onsdag. Begge kampens spilles på Ullevaal.

Fotballnyheter