Proffdrøm i vasken etter beinbrudd

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen håpet å bli solgt fra Molde i sommer. Etter beinbrudd og minimalt med spilletid denne sesongen kjølnet interessen fra interesserte klubber.

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen er skadet i kneet og dermed ryker proffdrømmen.

DRØMMEN RØK: Molde-keeper Espen Bugge Pettersen var klar til å forlate Molde i sommer. En beinbruddsskade i en reservelagskamp har holdt ham ute neten hele sesongen. Dermed har interessen fra klubber i England og andre europeiske lag kjølnet.

2013 har ikke vært året for Espen Bugge Pettersen. Landslagskeeperen måtte ut med strekkskade i andre seriekamp mot Lillestrøm i begynnelsen av april. Da han var på vei tilbake gikk det også galt.

Espen Bugge Pettersen på krykker

PÅ KRYKKER: Landslagskeeperen kaster krykkene om få dager. Han har vært skadet siden midten av mai.

I en reservelagskamp mot Asker i midten av mai kolliderte han med en motspiller og brakk det høyre leggbeinet på to plasser. Bugge Pettersen hadde et reelt håp om å komme seg til utlandet i løpet av sommerens overgangsvindu som åpnet 1. juli. Hans høye fotballalder taler heller ikke til keeperens fordel.

Nå er proffdrømmen gått i vasken.

– Siste sjanse

– Jeg har alltid drømt om å oppleve noe annet enn Norge og norsk liga. Det vil alltid være der for fotballspillere som har ambisjoner. Nå er jeg blitt 33 år, gammel i fotballsammenheng, så med skaden jeg fikk går nok det toget fra meg i sommer, sier Bugge Pettersen til NRK.no.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august. I vinter avviste han Dallas i den amerikanske ligaen. Klubber i England og andre europeiske ligaer har også fulgt ham tett. Med skaden har interessen kjølnet, men landslagskeeperen bærer ikke nag til noen for at proffdrømmen ryker.

– Det passet veldig dårlig at jeg skulle gå på en smell nå , men jeg er ikke bitter. Dessuten fikk en jeg flott blomsterbukett fra Asker, et hyggelig plaster på såret, sier han og smiler.

Takket nei profftilbud

Hvorfor avviste du Dallas?

– Det var et helhetsvurdering. Jeg har en kone og to små barn. Hvis jeg skulle flyttet halve kloden for å spille fotball så måtte tilbudet ha vært bedre.

Fremtidsutsiktene er usikre, men Molde har signalisert at de ønsker å forlenge med keeperen selv om han er langtidsskadet. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekrefter at de er i kontraktsforhandlinger og Bugge Pettersen åpner for å bli. Han utelukker ikke å være med bunnlaget Molde selv om de skulle rykke ned.

– Jeg har akkurat startet opp en dialog med klubben og har en avtale som går ut denne sesongen - så får vi ta det derfra. Jeg trives godt i i Molde og slik situasjonen er blitt, med skaden, har jeg ikke noe hast med å bytte klubb. Både jeg og familien trives der oppe, sier han.

Comeback til høsten

Solskjær har ingen tidsfrist eller presser Bugge Pettersen for å få ham raskere tilbake. Om få dager kan han kaste krykkene og håper å være klar igjen for fotballspill i løpet av høsten.

– Jeg satser på å være kampklar i september eller oktober. Det hadde vært gøy å få med seg en cupfinale, europacupspill og en spennende serieinnspurt. Når jeg kaster krykkene om få dager har jeg noen uker med opptrening. Etter det er jeg klar!

Hvordan anser du sjansene dine for å kapre plassen på Molde og landslaget?

Nå har Ørjan (Nyland, nåværende førstekeeper, red. anm.) gjort det veldig bra så det er ingen selvfølge at jeg får plassen tilbake. Når det gjelder landslaget så får jeg ta det når jeg kommer tilbake, avslutter han.

PS! Bugge Pettersen har så langt spilt 146 minutter fordelt på to seriekamper. I cupen har han ikke engang vært på benken.

NFFs reglement sier at spillere minimum må ha vært innpå i én kamp i cupen for å få medalje. Onsdag gikk Molde til semifinalen etter å ha slått ut Mjøndalen.

I serien må du har vært innpå i tre kamper for å få medalje.

Fotballnyheter