Hopp til innhold

Proffdrøm i vasken etter beinbrudd

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen håpet å bli solgt fra Molde i sommer. Etter beinbrudd og minimalt med spilletid denne sesongen kjølnet interessen fra interesserte klubber.

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen er skadet i kneet og dermed ryker proffdrømmen.

DRØMMEN RØK: Molde-keeper Espen Bugge Pettersen var klar til å forlate Molde i sommer. En beinbruddsskade i en reservelagskamp har holdt ham ute neten hele sesongen. Dermed har interessen fra klubber i England og andre europeiske lag kjølnet.

2013 har ikke vært året for Espen Bugge Pettersen. Landslagskeeperen måtte ut med strekkskade i andre seriekamp mot Lillestrøm i begynnelsen av april. Da han var på vei tilbake gikk det også galt.

Espen Bugge Pettersen på krykker

PÅ KRYKKER: Landslagskeeperen kaster krykkene om få dager. Han har vært skadet siden midten av mai.

I en reservelagskamp mot Asker i midten av mai kolliderte han med en motspiller og brakk det høyre leggbeinet på to plasser. Bugge Pettersen hadde et reelt håp om å komme seg til utlandet i løpet av sommerens overgangsvindu som åpnet 1. juli. Hans høye fotballalder taler heller ikke til keeperens fordel.

Nå er proffdrømmen gått i vasken.

– Siste sjanse

– Jeg har alltid drømt om å oppleve noe annet enn Norge og norsk liga. Det vil alltid være der for fotballspillere som har ambisjoner. Nå er jeg blitt 33 år, gammel i fotballsammenheng, så med skaden jeg fikk går nok det toget fra meg i sommer, sier Bugge Pettersen til NRK.no.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august. I vinter avviste han Dallas i den amerikanske ligaen. Klubber i England og andre europeiske ligaer har også fulgt ham tett. Med skaden har interessen kjølnet, men landslagskeeperen bærer ikke nag til noen for at proffdrømmen ryker.

– Det passet veldig dårlig at jeg skulle gå på en smell nå , men jeg er ikke bitter. Dessuten fikk en jeg flott blomsterbukett fra Asker, et hyggelig plaster på såret, sier han og smiler.

Takket nei profftilbud

Hvorfor avviste du Dallas?

– Det var et helhetsvurdering. Jeg har en kone og to små barn. Hvis jeg skulle flyttet halve kloden for å spille fotball så måtte tilbudet ha vært bedre.

Fremtidsutsiktene er usikre, men Molde har signalisert at de ønsker å forlenge med keeperen selv om han er langtidsskadet. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekrefter at de er i kontraktsforhandlinger og Bugge Pettersen åpner for å bli. Han utelukker ikke å være med bunnlaget Molde selv om de skulle rykke ned.

– Jeg har akkurat startet opp en dialog med klubben og har en avtale som går ut denne sesongen - så får vi ta det derfra. Jeg trives godt i i Molde og slik situasjonen er blitt, med skaden, har jeg ikke noe hast med å bytte klubb. Både jeg og familien trives der oppe, sier han.

Comeback til høsten

Solskjær har ingen tidsfrist eller presser Bugge Pettersen for å få ham raskere tilbake. Om få dager kan han kaste krykkene og håper å være klar igjen for fotballspill i løpet av høsten.

– Jeg satser på å være kampklar i september eller oktober. Det hadde vært gøy å få med seg en cupfinale, europacupspill og en spennende serieinnspurt. Når jeg kaster krykkene om få dager har jeg noen uker med opptrening. Etter det er jeg klar!

Hvordan anser du sjansene dine for å kapre plassen på Molde og landslaget?

Nå har Ørjan (Nyland, nåværende førstekeeper, red. anm.) gjort det veldig bra så det er ingen selvfølge at jeg får plassen tilbake. Når det gjelder landslaget så får jeg ta det når jeg kommer tilbake, avslutter han.

PS! Bugge Pettersen har så langt spilt 146 minutter fordelt på to seriekamper. I cupen har han ikke engang vært på benken.

NFFs reglement sier at spillere minimum må ha vært innpå i én kamp i cupen for å få medalje. Onsdag gikk Molde til semifinalen etter å ha slått ut Mjøndalen.

I serien må du har vært innpå i tre kamper for å få medalje.

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB