Hopp til innhold

Proffdrøm i vasken etter beinbrudd

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen håpet å bli solgt fra Molde i sommer. Etter beinbrudd og minimalt med spilletid denne sesongen kjølnet interessen fra interesserte klubber.

Landslagskeeper Espen Bugge Pettersen er skadet i kneet og dermed ryker proffdrømmen.

DRØMMEN RØK: Molde-keeper Espen Bugge Pettersen var klar til å forlate Molde i sommer. En beinbruddsskade i en reservelagskamp har holdt ham ute neten hele sesongen. Dermed har interessen fra klubber i England og andre europeiske lag kjølnet.

2013 har ikke vært året for Espen Bugge Pettersen. Landslagskeeperen måtte ut med strekkskade i andre seriekamp mot Lillestrøm i begynnelsen av april. Da han var på vei tilbake gikk det også galt.

Espen Bugge Pettersen på krykker

PÅ KRYKKER: Landslagskeeperen kaster krykkene om få dager. Han har vært skadet siden midten av mai.

I en reservelagskamp mot Asker i midten av mai kolliderte han med en motspiller og brakk det høyre leggbeinet på to plasser. Bugge Pettersen hadde et reelt håp om å komme seg til utlandet i løpet av sommerens overgangsvindu som åpnet 1. juli. Hans høye fotballalder taler heller ikke til keeperens fordel.

Nå er proffdrømmen gått i vasken.

– Siste sjanse

– Jeg har alltid drømt om å oppleve noe annet enn Norge og norsk liga. Det vil alltid være der for fotballspillere som har ambisjoner. Nå er jeg blitt 33 år, gammel i fotballsammenheng, så med skaden jeg fikk går nok det toget fra meg i sommer, sier Bugge Pettersen til NRK.no.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august. I vinter avviste han Dallas i den amerikanske ligaen. Klubber i England og andre europeiske ligaer har også fulgt ham tett. Med skaden har interessen kjølnet, men landslagskeeperen bærer ikke nag til noen for at proffdrømmen ryker.

– Det passet veldig dårlig at jeg skulle gå på en smell nå , men jeg er ikke bitter. Dessuten fikk en jeg flott blomsterbukett fra Asker, et hyggelig plaster på såret, sier han og smiler.

Takket nei profftilbud

Hvorfor avviste du Dallas?

– Det var et helhetsvurdering. Jeg har en kone og to små barn. Hvis jeg skulle flyttet halve kloden for å spille fotball så måtte tilbudet ha vært bedre.

Fremtidsutsiktene er usikre, men Molde har signalisert at de ønsker å forlenge med keeperen selv om han er langtidsskadet. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekrefter at de er i kontraktsforhandlinger og Bugge Pettersen åpner for å bli. Han utelukker ikke å være med bunnlaget Molde selv om de skulle rykke ned.

– Jeg har akkurat startet opp en dialog med klubben og har en avtale som går ut denne sesongen - så får vi ta det derfra. Jeg trives godt i i Molde og slik situasjonen er blitt, med skaden, har jeg ikke noe hast med å bytte klubb. Både jeg og familien trives der oppe, sier han.

Comeback til høsten

Solskjær har ingen tidsfrist eller presser Bugge Pettersen for å få ham raskere tilbake. Om få dager kan han kaste krykkene og håper å være klar igjen for fotballspill i løpet av høsten.

– Jeg satser på å være kampklar i september eller oktober. Det hadde vært gøy å få med seg en cupfinale, europacupspill og en spennende serieinnspurt. Når jeg kaster krykkene om få dager har jeg noen uker med opptrening. Etter det er jeg klar!

Hvordan anser du sjansene dine for å kapre plassen på Molde og landslaget?

Nå har Ørjan (Nyland, nåværende førstekeeper, red. anm.) gjort det veldig bra så det er ingen selvfølge at jeg får plassen tilbake. Når det gjelder landslaget så får jeg ta det når jeg kommer tilbake, avslutter han.

PS! Bugge Pettersen har så langt spilt 146 minutter fordelt på to seriekamper. I cupen har han ikke engang vært på benken.

NFFs reglement sier at spillere minimum må ha vært innpå i én kamp i cupen for å få medalje. Onsdag gikk Molde til semifinalen etter å ha slått ut Mjøndalen.

I serien må du har vært innpå i tre kamper for å få medalje.

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP