Problemene fortsetter for Vålerenga

Vålerenga viste fremgang, men det ble allikevel bare ett poeng mot eks-trener Kjetil Rekdal og Aalesund.

VIFs Bengt Sæternes (tv) og AAfks Peter Kopteff.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vålerenga og Aalesund spilte uavgjort 1-1 på Ullevaal.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Vålerenga fikk en svært dårlig serieåpning med 3-0 tap borte mot Rosenborg sist helg, men i kveldens oppgjør tok oslo-laget et steg i riktig retning.

Fartsfylt

Begge lag viste angrepsvilje fra start av, og 1. omgang var fartsfylt og tett på en ujevn landslagsarena. Begge lag hadde flere muligheter til å score, men det var Vålerenga som først fikk hull på byllen.

Dawda Leigh, som hadde en god kamp på høyrekanten til VIF, slo et godt innlegg til Bengt Sæternes som kom stormende inn på bakerste stolpe. Spissen, som i kveld var flyttet ut på venstrekanten, gjorde ingen feil og headet ballen kontant i mål.

Perle fra Kopteff

Aalesund jubler etter Kopteffs scoring

Aalesund jubler etter Kopteffs scoring

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det tok ikke lang tid fra Sæternes hadde sendt Vålerenga i ledelsen, til han kom i fokus i den andre enden av banen. Spissen ga Peter Kopteff mye rom på høyresiden og finnen straffet Vålerenga brutalt.

Han skar inn fra høyre og fikk ballen over på vestrefoten før han plasserte kula i krysset bak en sjanseløs Troy Perkins. Rett og slett en klassescoring fra Aalesund-spilleren.

- Vi viser stor fremgang i dag

Vålerenga fortsatte å trykke etter baklengsmålet og spilte seg til flere gode sjanser, men hjemmelaget fikk aldri uttelling.

Spillende trener Martin Andresen, som valgte å vrake seg selv til kampen mot Rosenborg forrige helg, var i dag tilbake sentralt på midtbanen til Vålerenga. Han var fornøyd med det laget presterte, men han mente at de burde ha vunnet.

-Vi viser stor fremgang i dag og jeg er godt fornøyd med spillet vårt i dag. Vi skaper masse sjanser og vi bør vinne kampen, sa han til NRK etter kampen.

Martin Andresen i duell med Fredik Carlsen

Martin Andresen i duell med Fredrik Carlsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Selv om Vålerenga spilte bedre i dag, så står de kun med ett poeng på de to første seriekampene. Med tanke på at de har to tøffe oppgjør mot Tromsø og Lillestrøm i vente, så må nok VIF heve spillet sitt enda mer for å ikke bli hektet av i tetkampen helt fra starten av.

- Nå har vi tok uker der vi satser på at vi får trent godt og da er vi klare for kampene som kommer, sa Andresen.

Fornøyd Rekdal

Aalesund ble tidvis hardt presset av Vålerenga, men laget forsvarte seg godt og var heller ikke ufarlige selv. Trener Kjetil Rekdal var godt fornøyd med det laget presterte, selv om han innrømte at de nok var litt heldige.

- Vi er kanskje litt heldige som får med oss et poeng i kveld, men vi har også gode sjanser i løpet av kampen. Det var ingen som hadde forventet at vi skulle komme hit å spille ut Vålerenga.

Aalesund har fått med seg to poeng fra to tøffe kamper mot Tromsø og Vålerenga og Rekdal er godt fornøyd med spillet i starten av sesongen.

- Vi har tatt poeng i to kamper mot to topplag og det er bra. De som tippet oss rett ned har ikke peiling. Vi var en av formlagene på slutten av fjorårssesongen og har hatt en god sesongoppkjøring, sier Rekdal som ser framover mot resten av sesongen.

Fotballnyheter