NRK Meny
Normal

Portugal vant igjen

Portugal er klar for kvartfinale etter 3-1 over Tsjekkia i gruppe A onsdag.

Portugals målscorere Cristiano Ronaldo og Deco
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Lagene vant hver sin kamp da gruppe A ble innledet lørdag. Og med onsdagens seier står Portugal med full pott. De er ikke bare kvartfinaleklare, men de er også gruppevinner.

Kamper og tabell i gruppe A

Kampfakta Tsjekkia - Portugal

Kampfakta Sveits - Tyrkia

Første mål

Cristiano Ronaldo scoret sitt første mål for turneringen med sin scoring fra like utenfor 16-meteren etter 63 minutters spill.

Han hadde også en fot med i de to andre, pluss det meste ellers av det portuguserne stelte i stand. Manchester United-spilleren ble man of the match, og er trolig på vei mot et stort mesterskap.

Kampen begynte friskt og offensivt. Allerede etter sju minutter kranglet Deco inn 1-0 for Portugal, men det holdt ikke mer enn i snaut ti minutter. Da var det Libor Sionko som beinet inn utlikningen, og lagene var like langt.

Tsjekkia hadde bellen mest i første omgang, men slet med å komme gjennom Portugals forsvar.

Friskt Portugal

I andre omgang var Portugal mye friskere, og det var ingen overraskelse da målet kom. Det var heller ikke overraskende at det ble Ronaldo som scoret - han hadde et bein med i det meste.

Les: Scheie vurderer EM-lagene

Portugal var klart best i andre omgang, helt til de siste ti minuttene. Da satte Tsjekkia inn et ekstra gir for å få utlikning. Det klarte de bare nesten. Da de sendte alle mann i angrep på overtid, ble resultatet en portugisisk kontring, og innbytter Ricardo Quaresma satte inn det siste målet.

- Jeg er fornøyd. Vi skapte en mengde sjanser og spilte som et lag, sa Ronaldo.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.