Portugal sliter

Portugal må nå klare seg uten forsvarer Fabio Coentrao i EM-kvalifiseringskampen mot Norge tirsdag.

Fabio Coentrao

Fabio Coentrao er siste skuddet på stammen i Portugals problemer

Foto: MIGUEL RIOPA / Afp

Portugal sliter tungt om dagen og klarte bare 4-4 mot Kypros lørdag. I tillegg er landslagssjef Carlos Queiros utestengt i seks måneder og stjernespiller Cristiano Ronaldo er skadet.

Det nyeste slaget for portugiserne er at de også må klare seg uten den 22-åreige forsvarsspilleren Fabio Coentrao. Benfica-spilleren skadet det høyre kneet i lørdagens kamp og var til undersøkelse lørdag formiddag. Der ble det funnet ut han i alle fall er uaktuell til kampen mot Norge.

Les: Kypros sjokkerte Portugal

Hangeland tror på poeng mot Portugal

- Forsvarsspill hva er det

Laget må også tåle hard kritikk fra media etter kampen mot Kypros.

"Uavgjort hjemme mot Kypros er slett ikke akseptabelt, noe landets største avis, Jornal de Noticias, påpeker tydelig: Portugal dumpet hodeløst inn i EM-kvalifiseringen med en katastrofe på hjemmebane. Personlige feil, et dårlig kollektiv og en enorm mangel på ro kostet Portugal to poeng. Det var det rene anarki i forsvar, lyder dommen."

Skribentene i Publico synes det var særlig ille at Portugal slapp inn fire mål hjemme mot kypriotene.

Portugal trengte fire mål for å ikke tape mot Kypros.

"Forsvarsspill hva er det, spør avisen."

Heller ikke Diaro de Noticias holder kritikken tilbake. Den kaller fredagens kamp for den verste under landslagssjef Carlos Queiroz.

"Ordet skuffelse er nok ikke det som best beskriver det tilskuerne fikk servert på Estadio D. Alfonso Henriques. Dette var den verste kampen siden Queiroz tok over som trener i VM-kvaliken", er Diaro de Noticias konklusjon.

Portugal er sammen med Danmark regnet som favoritter i Norges tøffe gruppe. Tirsdag møter portugiserne Norge på Ullevaal, og dersom Norge skulle vinne, har de allerede 5 poengs forsprang på Queiroz' stjernegalleri.

Fotballnyheter