Pontus satte Zlatan i skyggen

De svenske fotballsupportene hadde på forhånd håpet på Zlatan Ibrahimovic-show, men det var Pontus Wernbloom som kom i hovedrollen i 2-0-seieren over Ungarn.

Pontus Wernbloom

Pontus Wernbloom ble den store helten på Råsunda

Foto: ANDREAS HILLERGREN / AFP

Kampfakta: Sverige - Ungarn

Ibrahimovic spilte en veldig sentral rolle i kampen, men han klarte ikke å sette ballen i mål på de sjansene han fikk. Derimot viste han både fram sine playmakeregenskaper og sin strålende pasningsfot.

Likevel er det AZ Alkmaar-spilleren Pontus Wernbloom som det kommer til å bli snakket mest om i Sverige etter kampen. Midtbanespilleren dukket opp som troll av eske og ble målscoreren Sverige trengte i en kamp de styrte fra første spark på ballen.

Spissene bommet

Sverige hadde en gedigen mulighet til å ta ledelsen etter 18 minutter, men en upresset Ola Toivonen klarte ikke å sette ballen i mål. Zlatan Ibrahimovic spilte Toivonen fri med en genial pasning.

Ibrahimovic fikk selv sjansen til å sende ut de "blå-gule" i føringen fem minutter før pause, men heller ikke han fikk reint treff på ballen i det avgjørende øyeblikket. Minuttet før pause var han et lite hundredel for seint ute slik at han ikke fikk skikkelig treff på innlegget fra høyrekanten.

Hull på byllen

Sverige klarte likevel å få hull på byllen fem minutter etter hvilen. Sebastian Larsson fant hodet til Pontus Wernbloom med en perfekt pasning, og Wernbloom styrte ballen sikkert i nettmaskene.

Wernbloom fikk tydelig mersmak av målet og doblet ledelsen til Sverige kvarteret før slutt. Han nikket først hjørnesparket fra Kim Kjällstrøm i tverrliggeren, men satte selv inn returen.

Sverige har dermed fått den starten de ønsket seg på EM-kvalifiseringen, og kan også glede seg over at laget ikke bare er avhengige at Zlatan Ibrahimovic er i form. I neste kamp møter de San Marino, så det bør bety en ny seier.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.