NRK Meny
Normal

Politifolk skadd i fotballbråk

Flere Liverpool-tilhengere og fire piltifolk ble skadd i kamper mellom Napoli- og Liverpool-tilhengere i Napoli torsdag.

Liverpool FC, The Kop
Foto: PAUL ELLIS / AP

Før kampen mellom de to lagene på San Paolo gikk Napoli-tilhengerne løs på tilreisende engelskmenn, også noen engelske turister på en restaurant. Politifolkene ble skadd da de prøvde å skille kamphanene.

Minst seks Liverpool-supportere ble angrepet og knivstukket foran kveldens europaligakamp mot Napoli.

De engelske supporterne ble angrepet i den italienske byen, melder nyhetsbyrået AFP. Nyheten bekreftes også av det engelske utenriksdepartementet overfor BBC.

To menn ble sendt til sykehus i Napoli med skader, opplyser statskanalen.

Kl. 19: SSC Napoli - Liverpool

Sendt på sykehus

De to Liverpool-tilhengerne er den 44 år gamle fengselsbetjenten Lee Friar og den 53 år gamle Alexander Phillips.

Friar hadde fått et slag i hodet og ble senere utskrevet av sykehus. Phillips fikk et kutt i låret og behandles fortsatt for skadene, skriver avisa La Gazzetta dello Sport.

En 50 år gammel mann, hans to sønner (17 og 23) og en venn (23) av disse ble også angrepet natt til torsdag. 50-åringen og sønnenes venn ble lettere skadd, melder nyhetsbyrået AFP.

Knivangrepet skjedde etter at det oppsto bråk mellom supportere av begge lag natt til torsdag. Etter hvert førte tumultene til at seks Liverpool-supportere ble overfalt av en ungdomsgjeng med kniver og slagvåpen.

- De var på vei fra en bar på Principe Umberto-plassen midt i byen og hjem til hotellet da de ble angrepet. De forsøkte å løpe til hotellet, men ble innhentet da de fant hotellets dør stengt. Ropene alarmerte politipatruljer i nærheten, og politiet kunne pågripe de tre overfallsmennene, heter det i en melding fra politiet i byen.

Angrep bareier

I et annet slagsmål ble en italiensk bareier skadet i øyet da han forsøkte å beskytte Liverpool-supportere som var gjester i baren hans.

Politiet har arrestert tre lokale ungdommer etter hendelsene. Personene skal ifølge politiet ha en kriminell bakgrunn.

Liverpool skal møte Napoli i kveld klokken 19 i europaligaen. Knivoverfallet innebærer nå at italiensk politi kommer til å øke vaktholdet.

Ifølge AFP er stemningen ladet i den sør-italienske byen før oppgjøret, som vil samle rundt 60.000 tilskuere.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.