Hopp til innhold

Gunnarsson-saken skal granskes av politiet

Politiet vil undersøke Gunnarsson-saken nærmere og har bedt Norges Fotballforbund om en redegjørelse, melder TV 2.

Politiinspektør Gro Smogeli

Vil granske Gunnarsson-saken: Gro Smogeli, leder for finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Veigar Páll Gunnarsson

Overgangssaken til Veigar Páll Gunnarsson kan havne hos politiet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga skal nå granskes nærmere av politiet.

– Vi har fulgt med på det som har skjedd fra sidelinjen, både i pressen og ellers, og derfor mener vi at det på dette tidspunktet er grunnlag for å få vite ordentlig hva som har skjedd ved overgangen, og om det er snakk om brudd på norsk straffelov, sier Gro Smogeli, som er leder for finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Les også: Hallén: – Skuffa over «ukultur»

Ønsker redegjørelse

Smogeli forteller at politiet har tatt kontakt med fotballforbundet.

– Vi ønsker å få en redegjørelse, og ut fra den redegjørelsen så vil vi kunne ta stilling til om det bør etterforskes og eventuelt hvor det bør og skal etterforskes, sier hun.

Om politiet åpner etterforskning, kan det i verste fall innebære at noen av de involverte klubblederne kan få fengselsstraff.

– Dersom det er brudd på bedrageribestemmelsene i straffeloven, så er det selvfølgelig ingen bagatell, sier Smogeli til TV 2.

Les også: Flere kan få straff i overgangsskandalen

Hallén: – Alvorlig

– Dette er en alvorlig omdømmesak for norsk fotball, sier fotballpresident Yngve Hallén til NRK torsdag kveld.

– Derfor er det viktig å komme til bunns i saken, slik at vi kan komme oss videre og rette opp den skaden som har skjedd, sier han.

– Burde alle de involverte ha trukket seg fra sine stillinger?

– Vi forholder oss til at alle skal få en rettferdig behandling i denne prosessen. Vi har ikke lyst til å si at noen skal ta noen straff før dette er endelig avklart, sier han.

Rosenborg kjente til saken

Vålerenga og Stabæk ble enige om en pris på 1 millioner kroner for Gunnarsson, mens Vålerenga kjøpte en opsjon på Stabæk-spilleren Herman Stengel for rundt 4 millioner kroner.

Franske Nancy skulle på sin side ha 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson. Stabæk har vært interessert i å få summen lavest mulig.

Tre personer er foreløpig blitt innstilt til straff av påtalenemnda i Norges fotballforbund (NFF):

 • Tidligere styreleder i Stabæk, Erik Loe
 • Sportslig leder i Stabæk Inge, André Olsen
 • Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen

I innstillingen går påtalenemnda inn for at de tre ikke kan inneha verv i NFF de neste 18 månedene. Stabæk og Vålerenga får også bøter.

I tillegg er også sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, og RBK blitt dratt inn i saken. Hoftun visste om Stabæks videresalgsavtale med Nancy da trønderne la inn et kunstig lavt bud på Veigar Páll Gunnarsson.

Nancy vil avvente

Rosenborg er imidlertid ikke anmeldt i saken, og klubben har stilt seg bak Hoftun.

NRK var i kontakt med franske Nancy torsdag , som hadde denne kommentaren til overgangssaken:

– Vi vil diskutere denne saken med Norges fotballforbund når konklusjonene er klare, sier Nicolas Holveck i AC Nancy Lorraine til NRK.

– Dette er likevel en meget uvanlig måte å jobbe på, legger han til.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Hansen mister "cup-El Clasico"

  Caroline Graham Hansen slit med ein skade i høgrefoten og går glipp av Barcelonas semifinale mot Real Madrid i den spanske fotballcupen.

  Barcelona opplyser om skaden i ei medisinsk oppdatering på Twitter.

  Graham Hansen spelte laurdag alle minutt i 1-3-tapet for Lyon i Champions League-finalen. Ho hadde målgivande pasning på Barcelonas reduseringsmål.

  Katalanarane vann den spanske ligaen suverent og blir favorittar mot Real Madrid i cupen. El Clásico-oppgjeret blir spelt i Alcorcón like utanfor Madrid. Der blir også finalen arrangert førstkommande søndag.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Omdal utnemnd til riddar

  Per Ravn Omdal (74) fekk tysdag synleg bevis på at han er utnemnt til riddar 1. klasse av St. Olavs Orden. Han blir heidra for sin innsats for kvinnefotballen.

  Den tidlegare fotballpresidenten (1987-92 og 1996-2004) har i sine mange verv i fotballen vore ein forkjempar for kvinnefotball både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt styreverv både i Uefa og Fifa, og har vore leder av Fifas kvinnekomité.

  – Dette er veldig fortent. Per er ein av dei aller største i norsk fotballs historie. Den jobben han har gjort, og betydninga han har hatt for heile norsk fotball på alle nivå, er enorm. Per har alltid brent spesielt for integrering og at fotball skal vere for alle. Han har vore svært viktig for anleggsutviklinga med kunstgrasbaner, og ikkje minst har han hatt ei helt avgjerande rolle for kvinnefotballen, sa fotballpresident Lise Klaveness.

  Per Ravn Omdal
  Foto: Sjur Natvig / NTB
 • Kovac tar over Wolfsburg

  Niko Kovac får jobben med å løfte Wolfsburg etter en skuffende Bundesliga-sesong. Han har tidligere trent Bayern München.

  Wolfsburg ble bare nummer tolv på tabellen i den tyske toppdivisjonen. I fjor ble det fjerdeplass og mesterligabillett.

  Kovac har skrevet under en treårskontrakt og erstatter Florian Kohfeldt i klubben fra bilbyen. Den tyskfødte kroaten har stått uten trenerjobb siden han fikk sparken i Monaco i januar.

  Niko Kovac
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Effektive Mjøndalen suser videre – Haalands fetter fortsatte målshow

  Mjøndalen tok en ny sterk borteseier da Sandnes Ulf ble slått 2-0 i 1. divisjon fotball mandag. Jonatan Braut Brunes fortsatte målfesten for Start.

  Med mandagens seier har Mjøndalen kun latt to poeng gå til spille etter åtte serieomganger av sesongen. Serietoer Brann er distansert med fem poeng, men har én kamp til gode på mannskapet til Vegard Hansen.

  Tre sterke poeng så også også tabelltreer Start ut til å ta mandag, men seks minutter på overtid berget Erik Tønne 2-2 for Ranheim etter et frispark. Tidligere i kampen hadde ikke overraskende målmaskinen Jonatan Braut Brunes vært i fokus. Erling Braut Haalands fetter, som er på lån fra Lillestrøm, scoret sitt tiende og ellevte ligamål for sesongen, men det holdt ikke til seier. (NTB)

  1. divisjon i fotball: FFK - Start (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB