Får ikke se storkampen – polakkene raser

Celtic tillater ikke polsk tv å sende kampen mot Legia Warszawa i morgen. Årsak: De frykter tapte billettinntekter fra polakker som bor i Skottland.

Henning Berg

Henning Berg og Legia Warszawa leder 4-1 etter første kamp mot Celtic, og interessen i Polen er enorm foran returkampen. Men den får de ikke seg på tv

Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix

Legia-supportere og alle fotballinteresserte polakker er rasende etter at de tirsdag fikk vite at toppkampen i Champions League-kvalifiseringen onsdag mellom Celtic og Legia Warszawa skal ikke sendes i polsk tv.

– Celtic ville ikke selge rettigheter til oss tross flere dagers forhandlinger og et meget interessant finansielt tilbud, sier den polske statskanalen TVP.

De regnet med rekordseertall etter Legias seier på 4–1 i den første kampen sist onsdag. Det har skapt en enorm polsk interesse for returoppgjøret.

– Celtic er redd for fallende inntekter fra billetter som kjøpes av polske supportere bosatte i Skottland, forklarer TVP.

Ifølge det britiske folkeregistret bor det 580.000 polske statsborgere i Storbritannia. 150.000 av dem bor i Skottland.

Over 40.000 bor i Edinburgh hvor kampen skal spilles. Celtic vet at de fleste ser på polsk tv, og hovedsakelig på kanalen TVP via satellittsendinger.

Celtic opplyser at kampen sendes på Celtic-TV på internett. Det kan også sees i Polen, men da koster det 12,99 pund (drøyt 130 kroner).

Polske media raser også over at kampen sendes på tv i Norge.Men altså ikke i Legias hjemland.

Fotballnyheter