NRK Meny
Normal

Poengtrekk kan ødelegge opprykket

En uryddig overgang for midtbanespilleren Alejandro Faurlin i 2009 kan ødelegge et tilsynelatende sikkert opprykk til Premier League for Petter Vaagan Moen og Queens Park Rangers.

Petter Vaagan Moen

Petter Vaagan Moens klubb Queens Park Rangers er i praksis klar for Premier League neste sesong

Foto: Tim Hales / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

QPR spilte 1-1 mot Hull mandag, og er på tabellen 99 prosent sikker på Premier League-spill for første gang siden 1996.

Men 6. mai, dagen før siste serierunde, faller trolig dommen. Hvis klubben blir kjent skyldig på ett eller flere av de sju punktene i beskydningen, kan det gi straff i form av poengtrekk.

Høringene i saken starter tre dager tidligere, den 3. mai. QPR nekter for at det skjedde noe ulovlig i forbindelse med overgangen.

Warnock igjen

Neil Warnock

Neil Warnock ble sendt ned en divisjon av en liknende sak for noen år siden

Foto: SIMON DAWSON / AP

Beskyldningene går i korte trekk ut på at det var en tredjepart involvert i overgangen på en måte som bryter med regelverket. Klubben er også beskyldt for feilinfomasjon i saken.

For manager Neil Warnock er det andre gang han er innblandet i slike beskyldninger. Men forrige gang var det ham det gikk utover.

Da var det Carlos Tevez sin overgang til West Ham som var tema.

Overgangen ble da dømt som regelstridig, men West Ham slapp poengstraff. Dermed slapp de også å rykke ned, og det gikk ut over Neil Warnocks Sheffield United.

Klar tabelltopp

Med mandagens 1-1 mot Hull tok QPR poengene som så godt som sikret opprykket. Seks poeng skiller ned til treer Cardiff med to kamper igjen, og 13 plussmål skal bli vanskelig for waliserne å ta igjen.

Petter Vaagan Moen var ikke med i opprykkslagets tropp 2. påskedag.

Det er managerveteranen Neil Warnock som har ansvaret for London-laget. Klubben har styrtrike eiere, og sommeren kan bli spennende på gamle Loftus Road.

Best i London - i 1993

I den første Premier League-sesongen i 1992/93 ble Queens Park Rangers nummer fem, og med det var klubben beste London-laget. Tottenham fulgte på åttendeplass, mens Arsenal (10.-), Chelsea (11.-), Wimbledon (12.-) og Crystal Palace (20.-plass) fulgte et stykke bak.

QPR har annenplass fra daværende 1. divisjon i 1976 som beste ligaplassering. I FA-cupen var laget tapende finalist i 1982. Ligacupen er klubbens største trofe. Det ble sikret i 1967 med 3-2 mot West Bromwich.

Når to runder gjenstår av den engelske mesterskapsserien står QPR med 85 poeng. Norwich er toer med 80, mens Cardiff har 79 på tredjeplass. Queens Park Rangers lå an til å kunne feire opprykk helt til Simeon Jackson scoret sitt tredje for kvelden i siste minutt da Norwich slo Derby 3-2.

Preston rykker ned

Peter Whittingham scoret målet da Cardiff slo Preston 1-0. Scoringen sendte Preston North End ned på nivå tre.

På omspillsplassene ligger Swansea (74), Reading (73) og Nottingham Forest (69). Millwall (67), Burnley (67) og Leeds (66) er ikke ute av playoffkampen.

Det tidligere storlaget Leeds virker ute av form i innspurten. Steffen Iversen spilte 81 minutter da Crystal Palace slo nettopp Leeds 1-0 etter at Neil Danns skjøt inn vinnermålet etter bare to minutters spill.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter