Iskald Villas-Boas nektet å snakke om Mourinho

Læregutten André Villas-Boas fikk vist at han er helt på høyde med sin gamle læremester José Mourinho. Etterpå nektet de to rivalene å snakke om hverandre.

Britain Soccer Premier League Jose Mourinho, Andre Villas-Boas

José Mourinho og André Villas-Boas var en gang gode venner og kollegaer. Den tid er forbi, men de er fortsatt to av verdens beste og mest profilerte fotballtrenere.

Foto: Sang Tan / Ap

FYLDIG KAMPREFERAT: Tottenham - Chelsea 1-1

Chelsea-manager José Mourinho showet som vanlig på pressekonferansen etter kampen, og beskyldte blant annet Tottenham-forsvarer Jan Verthongen for å filme.

Men Tottenham-manager André Villas-Boas nektet å spille med da han ble konfrontert med kommentarene fra sin gamle sjef.

– Jeg kommer ikke til å snakke om dette, sa Villas-Boas tørt - tydelig lei av å delta i «mind games» med landsmannen.

Mourinho: – Dette er mellom oss

Villas-Boas var Mourinhos assistent i Porto, i den forrige perioden i Chelsea (som han selv senere tok over) og i Inter.

Mourinho ble også spurt om forholdet til sin gamle elev. Heller ikke han var spesielt snakkesalig - selv om han selvfølgelig fikk lurt inn noen stikkere mellom alle kommentarene om at han ikke ville si noe om Villas-Boas.

– Dette er mellom oss, ikke for dere i media. Jeg er 50 år gammel, jeg kommer ikke til å prøve å løse dette som et barn, sa Mourinho kryptisk, ifølge AFP.

Best i hver sin periode

Tottenham og Chelsea var best i hver sin omgang, og poengdelingen var derfor helt på sin plass.

Mourinho og Villas-Boas møttes for første gang som trenere for hvert sitt lag i kamp. De tidligere vennene og kollegaene har fått et dårligere forhold de siste årene, og unnlot å vie hverandre mye oppmerksomhet på White Hart Lane.

Eriksen herjet

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-CHELSEA

Danske Christian Eriksen storspilte for Tottenham før pause.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Villas-Boas er nok likevel godt fornøyd med å ha vist sin gamle læremester Mourinho at han nå er god nok på egenhånd til å snyte ham for poeng.

Han kan i stor grad takke Tottenhams nykommer Christian Eriksen for det ene poenget. Dansken var kampens store spiller før pause.

Han herjet på hjemmelagets midtbane, og regisserte flere av lagets sjanser. Han var også regissør da Tottenham tok ledelsen etter 19 minutters spill.

Eriksen fant Roberto Soldado, som på en berøring la igjen til Gylfi Sigurdsson. Islendingen banket ballen i nettet til 1-0.

Mata grep sjansen

Etter å ha vært det klart beste laget før pause, falt Tottenham ned noen hakk etter hvilen. Eriksen fikk mindre rom å boltre seg på og ble til slutt byttet ut, mens Chelsea klarte på sin side å skape flere målsjanser.

José Mourinho har vært tilbakeholden med å bruke en av Chelsea-fansens favoritter, Juan Mata, men angrer nok ikke på at han ble byttet inn etter pausen i denne kampen.

Mata tok nemlig frisparket som etter 65 minutters spill havnet perfekt på hodet til John Terry. Chelsea-veteranen kunne enkelt nikke ballen i mål til 1-1.

Rødt kort til Torres

Fernando Torres åpnet den andre omgangen friskt, men til slutt virket det som om aggresjonen tok overhånd for spanjolen. Han kranglet mye med Jan Vertonghen, og fikk to gule kort etter dueller med belgieren.

Det siste var meget tvilsomt. Det virket ikke som Torres gjorde noe galt i hodeduellen med Verthongen, som falt og tok seg til hodet.

– I disse situasjonene er ikke dommeren skyldig, men spilleren, sier Mourinho.

Dermed måtte han spasere av banen med rødt kort ni minutter før pause.

Andre omgang ble i det store og hele preget av en del tøft spill. Muligens var det de sterke følelsene rundt et slikt derby som kom til syne.

Det første gule kortet i kampen ble delt ut to minutter før pause, og andre omgang fortsatte i samme stil. Da dommer Michael Dean blåste av kampen hadde han til sammen delt ut syv kort, pluss det ene røde til Torres.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-CHELSEA

Kranglefantene Fernando Torres og Jan Vertonghen i en av deres mange dueller mot hverandre.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Fotballnyheter