Poengdeling i Haugesund

Joakim Våge Nilsen forsøkte å legge inn, men ballen gikk i stedet i lekker bue over Adam Larsen i Strømsgodset-målet. Frekkisen ga 2-2 for nyopprykkede Haugesund.

Ronny Deila og Thomas Sørum

SIF-trener Ronny Deila og FKHs Thomas Sørum takker for kampen etter 2-2 og poengdeling søndag.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Kampfakta: Haugesund - Strømsgodset

Haugesund var best i 1. omgang, men måtte nøye seg med Thomas Sørums mål mot gamle lagkamerater etter 38 minutter. Etter flott forarbeid av Jacob Sørensen, som spilte vegg med John Pelu før han løftet ballen over Godset-forsvaret, kunne Sørum umarkert skalle inn ledermålet.

Scoringen var FKHs første i eliteseriecomebacket. Sørum scoret i sin tid 35 mål på 136 kamper for Godset. Han hadde også flere store sjanser til å score, men det ble med en nettkjenning. På overtid kom spissen alene med Larsen, men Godset-målvakten avverget fint og sikret samtidig poengdeling.

- Jeg er skuffet over resultatet fordi jeg burde ha avgjort to minutter på overtid. Dessverre fikk jeg ikke kontroll på ballen. Men jeg er glad for å ha åpnet årets målkonto, og det var gøy å score mot gamleklubben, sa Sørum til NTB.

Sist sesong var Sørum sulten foran mål. Hele 24 mål på 29 kamper ble det i 1. divisjon. Snittet på 0,83 mål per kamp blir vrient å følge opp i eliteserien.

Het Berget

Strømsgodset åpnet sesongen med 2-0 mot Kongsvinger, men slet de første 45 minuttene i Haugesund søndag. Langt mer fart ble det over Ronny Deilas unge lag etter sidebytte.

Anført av Jo Inge Berget snudde SIF til 2-1 før timen var spilt. Berget, som er innlånt fra italienske Udinese, fikset selv 1-1 etter glitrende forarbeid av Alfred Sankoh etter 58 minutter.

Fra spiss vinkel scoret Berget på en ikke helt patent Per Morten Kristiansen i vertenes mål.

To minutter senere var Berget kelner da Øyvind Storflor via Are Tronseth ordnet Buskerud-ledelse. Lysluggen herjet på venstrekanten og fikk langt inn til Storflor, som med litt hell fikk ballen i mål.

Reisesyke

Haugesund fortjente absolutt poeng, og fulgte opp 0-0 i Bergen i åpningsrunden da Nilsen sju minutter før full tid sendte sitt innlegg i mål bak en ikke helt patent Adam Larsen. Den frekke utligningen var kveldens høydepunkt for alle andre enn Godset-målvakten som feilvurderte situasjonen og muligens trodde ballen skulle gå over mål.

Strømsgodset mistrives borte. Reisesyken har vært påfallende under Ronny Deilas ledelse. Kun to ganger har SIF vunnet på bortegress de siste to sesongene. Skal SIF unngå nedrykksstrid, må borteformen bedres.

- Jeg satser jo på at vi skal ta flere poeng på bortebane i år. Jeg er fornøyd med ett poeng her. Det er mange som kommer til å avgi poeng borte mot Haugesund, sa Ronny Deila til NTB etter kampen.

Deila beskrev Strømsgodsets førsteomgang som grufull, men mener laget fortjente ett poeng på grunn av innsatsen etter hvilen.

- Kampen kunne tippet begge veier. Jeg er enig i at Haugesund var best før pause, men spesielt i første del av annen omgang var vi gode. Jeg fikk snakket skikkelig til spillerne i pausen, og de fikk senket skuldrene, sa Deila.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • LSK Kvinner får karanteneunntak

  Helsedepartementet bekreftar at LSK Kvinner slepp innreisekarantene etter meisterligakamp i Kviterussland. Kampen mot Minsk skal skje 9. eller 10. desember. Berre nokre få dagar seinare skal laget møte Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal 13. desember.

  Thea Kyvåg
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • To norske nominerte til Fifa-pris

  Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen er ein av 11 spelarar som kan bli kåra til årets spelar av Det internasjonale fotballforbundet. LSK-trenar Hege Riise har også blitt nominert, saman med sju andre høgprofilerte trenarar.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Nytt koronatilfelle i Jerv

  Fotballklubben Jerv har fått en ny spiller smittet av korona. Laget er allerede i karantene, og det får ingen nye følger for serieoppsettet.

  Fra før er klubbens kamper mot Åsane og Grorud utsatt på grunn av koronasmitte. Jerv opplyser på sine nettsider om den nye positive koronatesten.

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Jerv (1-0)
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters