Poengdeling i Ålesund

Kjetil Rekdals Aalesund klarte ikke å slå Vålerenga.

VIFs Martin Andresen i duell med Jonatan Tollås
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen

Vålerenga var best, men Kjetil Rekdal fikk med seg ett poeng i sin hjemmedebut.

Ingen av lagene klarte fikk hull på byllen og det endte målløst i Ålesund.

Det var to lag i desperat poengnød som møttes på kunstgresset på Sunnmøre. Aalesund måtte plukke poeng for å ta igjen HamKam og Vålerenga trengte poengene for ikke å bli innblandet i nedrykkstriden for alvor.

Begge lagene kom til kampen med en dårlig prestasjon bak seg. Vålerenga fikk bank av Lyn og Aalesund fikk en nesestyver av HamKam.

Revansjelysten var derfor stor hos begge lag og både Aalesund og Vålerenga hevet seg betraktelig.

Rekdals hjemmedebut

Kjetil Rekdal fikk ingen god start på trenergjerningen i Aalesund med tapet mot HamKam. Mot Vålerenga var det klart for Rekdals hjemmedebut mot gamle elever.

Rekdal var tydeligvis ikke fornøyd etter kampen mot HamKam og han gjorde forandringer på laget til møtet med Vålerenga. Andreas Lie ble vraket i mål til fordel for nykommer Nenad Novakovic. Også Peter Orry Larsen og Alexander Mathisen fikk tillit fra start.

Men det var Vålerenga som kom best i gang. Luton Shelton skapte et par sjanser tidlig i kampen, men Aalesund hevet seg etter hvert og 1. omgangen var jevnspilt.

Vålerenga klart best etter pause

Vålerenga tok over kampen etter pause og det var kun en god Nenad Novakovic og ineffektivitet foran målet som hindret Oslo-laget fra å ta med seg alle poengene hjem.

I intervju med TV2 etter kampen var Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud godt fornøyd:

- Kampen er positiv på mange måter. Vi skaper mer enn nok sjanser til å vinne kampen. For meg har vi da gjort en bra prestasjon og vi hadde fortjent tre poeng.

Positivt for Vålerenga er det også at Kristofer Hæstad ser ut til å være på bedringens vei. Midtbanekrigeren hadde en god kamp i sin dype midtbanerolle, men Hæstad var skuffet over at ikke alle poengene ble med hjem til Oslo:

- Vi viser klar forbedring, men jeg er veldig skuffa over at vi ikke tar tre poeng. Vi har de største og fleste sjansene, men vi klarer ikke å score og da fortjener vi ikke å vinne.

-Mye å gå på

Rekdal etterlyste en bedre innstilling etter kampen mot HamKam og Aalesund hevet seg flere hakk. Aalesund-treneneren mente etter kampen allikevel at det fortsatt er mye å gå på:

- Vi har mye å gå på enda, men det er et mye bedre Aalesund i dag. Vi er litt unge i måten vi opptrer på. Vålerenga er voksne.

Aalesunds midtbaneanker Amund Skiri som har spilt i Vålerenga mente at innstillingen hos hjemmelaget var god mot Vålerenga:

- Vi får et poeng og det skal vi være tålelig fornøyd med. Jeg synes ikke vi spiller veldig bra, men vi har en god innstilling.

God debut av Novakovic

Nenad Novakovic gjorde en flott debut i Aalesunds mål. Serberen hadde flere matchavgjørende redninger og veien tilbake i mål kan være lang for U-21 landslagskeeper Andreas Lie.

Aalesund fortsatt på bunn

Aalesund ligger fortsatt på bunnen av tabellen etter den 21. serierunden. Men ettersom HamKam fikk sekken full mot Rosenborg klatret sunnmøringene ett poeng nærmere hedmarkingene.

Fotballnyheter