Kjempescoringer gav poengdeling i Ålesund

Rosenborg har desidert mest grunn til å være fornøyd med 1–1 mot Aalesund lørdag.

Aalesund scorer

Her brenner Peter Orry Larsen av og gir Aalesund ledelsen

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Ja, vi fortjente vel ikke mer, sier Tore Reginiussen. Hans heading fra kort hold på overtid kunne og burde imidlertid ha gitt gjestene seieren. – Det var bittert å se at den ikke gikk inn. Men vi får være glade for at andre omgang iallfall var bedre enn den første fra vår side, sier han til CMore.

Da hadde han sett sitt lag bli overspilt i første omgang. Bare unøyaktige avslutninger fra hjemmelagets side hindret klar AaFK-ledelse. Andre omgang ble langt jevnere, og mot slutten kunne RBK stjålet alle poengene.

– Jeg er fornøyd med mye av det vi leverer. Vi får se hvordan jeg ser på dette seinere, men nå er jag bare "besviken", sa AaFK-trener Jan Jönsson til NRK. Han mener hans lag skulle vunnet dette.

Han mente at AaFK skulle hatt både to og tre før pause, og burde avgjort da.

– Men vi skal også vite at vi møtte et meget godt lag. Det er også forklaringen på at vi ble slitne og gav dem initiativet på slutten, sa Jönsson.

Video: – Jeg er "besviken", sier Jan Jönsson

Kampen endte uavgjort mellom Aalesund og Rosenborg. Intervju med Aalesunds trener Jan Jönsson og Rosenborgs trener Per Joar Hansen.

Imponert over stopperne

Per Joar Hansen, Rosenborg-trener, var skuffet over sitt lag, iallfall i første del av kampen.

– De kjørte oss i senk i første omgang. Vi kom sterkere tilbake, og vi fortjente nok poenget til slutt, sa "Perry" til CMore.

– Jeg er kanskje mest imponert over midtstopperne våre. De stod imot presset og kjempet til krampa tok dem, sier Rosenborg-treneren.

AaFK med de største sjansene

Aalesund hadde de fleste og største sjansene i kampen, spesielt i første omgang. De kunne avgjort kampen da, ikke minst på Michael Barrantes sine store sjanser

Men AaFK brente dem alle, og det var målløst ved pause. Men i andre omgang ble det resultater.

Peter Orry Larsen sendte hjemmelaget i føringen med et langskudd i krysset. Riku Riskis utlikning for Rosenborg var ikke dårligere. Han smelte til fra 20 meter og ballen gikk inn helt nede ved stolperota.

– Det var deilig å se den gikk inn, etter at vi hadde misset så mange sjanser i første omgang, sa Larsen til CMore.

Mot slutten av kampen kom Rosenborg sterkt og var nærmest seiersmålet mot slutten av kampen. Men det endte med poengdeling som så ofte før i disse kampene.

Seriefavoritt Rosenborg har dermed åpnet med to uavgjort-kamper.

– Men Rosenborg stod kampen mye bedre i dag. Dette laget kommer til å kjempe i toppen, slo Amund Skiri i CMores studio fast.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.