NRK Meny
Normal

Poengdeling for Vålerenga

Vålerenga styrte kampen i 90 minutter, men når den varer litt lenger så hjelper det lite.

Rune Lange
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Etter 90 minutter ledet Oslolaget 1-0, og så ut til å ta sin tredje seier for året. Men Odd hadde superinnbytter Fredrik Gulsvik, og tre minutter på overtid ordnet Oddynglingen poengdeling med et nydelig skudd helt opp i krysset. Fortjent eller ikke kampen endte 1-1, og VIF-spillerne fortvilte.

I poengnød

Dette var en kamp Vålerenga skulle vise at de kunne spille fotball, og en kamp de skulle spille på seg selvtillit. For Odd hadde bare vunnet en av de 16 siste kampene, og skulle være overkommelig motstand for et Vålerenga-lag i poengnød.

Nok et Lange-mål

Kampen begynte slik klanen og VIF-spillerne hadde håpet på. De spilte ut gjestene og i det 38. minutt ordnet Rune Lange en 1-0 ledelse etter et fint forarbeid av spisskollega Daniel Fredheim Holm. Før dette hadde Morten Berre bommet på åpent mål og målskårer Lange hadde headet like utenfor. Så det var en fortjent ledelse.

Straffebom

Etter pause fortsatte hjemmelaget å presse Odd bakover, og da dommer Helgerud pekte på straffemerket i det 48. minutt, trodde de fleste at løpet var kjørt. Christian Grindheim, som bommet på straffe mot Sandefjord, traff riktignok ballen, men skuddet var løst og han plasserte den dårlig. Dermed kunne kampen store spiller, Odd-keeper Rune Jarstein, redde enkelt.

10 minutter senere fikk landslagskeeperen igjen vist hva som bor i ham. Fredheim Holm dro seg forbi alt og alle, men Jarstein reddet med en mesterlig benparade. På dette tidspunktet hadde ikke Odd skapt en eneste kvalifisert målsjanse, men det skulle de få.

Gulsvik igjen

En av Odds profiler, midtstopper Pelle Nilsson, klarte å komme seg fri fra bursdagsbarnet Ronny Johnsen og headet knallhardt i stolpen. Nærmere enn dette kom ikke Odd før unggutten og toppskårer Fredrik Gulsvik kom inn for en hodeskadet Fernando de Ornelas. Ynglingen ventet med å markere seg til det var gått 93 minutter, da vant Nilsson en hodeduell med André Muri og Gulsvik klinte til på helvolley, ballen føk inn bak Arason, og Odd hadde utlignet.

Viktig mål 

Dette var et meget viktig mål for Odd, i og med at tabellnabo Aalesund vant sin kamp, men trenerne Sandstø og Larsen har mye å jobbe med før neste serierunde da Rosenborg kommer på besøk til Skien.

Vålerenga på sin side fortsetter å sløse med sjansene, og når selv ikke straffespark er mål, da har VIF et problem enten de vil det eller ikke.

Fotballnyheter