Platini: – Bale-overgangen er et ran

Presidenten i det europeiske fotballforbundet (UEFA) mener det er et ran om Tottenhams Gareth Bale selges for 100 millioner euro, eller mer enn 800 millioner kroner.

Michel Platini Gareth Bale

Michel Platini mener det er for dyrt å betale 100 milloner euro for Gareth Bale.

Foto: JULIEN HEKIMIAN / Afp

Tottenhams Gareth Bale har blitt sterkt linket til Real Madrid denne sommeren. Med fire dager igjen av transfervinduet er overgangen ennå ikke i boks, men utenlandsk presse melder - som de har gjort i evigheter - at «overgangen straks er klar.»

Ifølge ryktemakerne må Real Madrid ut med mellom 90 og 109 millioner euro for Tottenhams lynving. En sum som er alt for høy, ifølge UEFAs president Michel Platini.

– Dette er ikke noe nytt. Fem millioner for Maradona! 60 millioner for Zidane? 80 millioner for Ronaldo? Mr. Bale for 100 millioner? Slike overganger er ran, sier Platini ifølge den anerkjente Telegraph-journalisten Henry Winter.

– Kan korte ned overgangsvinduet

UEFA-sjefen legger ikke skjul på at han mener ovegangssummene i dagens marked er for høye.

– Dette er en mulighet for mange til å bruke mye penger, sier Platini.

Tidligere i sommer har det blitt lagt høye bud på bordet for spillere som Edinson Cavani (til PSG) og Radamel Falcao (til Monaco).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gareth Bale

Gareth Bale skifter trolig ut den hvite Tottenham-drakten til fordel for den hvite Real Madrid-trøyen.

Foto: D Dipasupil / Afp

I tillegg er ikke overgangsfarsen rundt Gareth Bale den eneste som har pågått i sommermånedene. Luis Suarez til Arsenal og Wayne Rooney til Chelsea har tatt både den ene og den andre vendingen, uten at det har endt i overganger.

Nå mener Platini det kan være på tide å korte ned overgangsvinduet, som strekker seg fra 1. juli til 1. september.

– Det kan være en idé å redusere lengden på overgangsvinduet, sier Platini.

– Det er problemer

Frem til det eventuelt blir en realitet, har Real Madrid fire dager på seg til å spikre Bale-avtalen.

Madrid-klubbens visepresident Fernandez Tapias bekrefter overfor ESPN at de forventet å ha waliseren klar til torsdagens treningskamp mot Deportivo La Coruna, men at den planen skar seg.

– Det er problemer, men jeg tror det vil ordne seg, sa Tapias ifølge Marca.

– Bale har ikke flydd til Madrid ennå, men det kan fortsatt skje. Jeg tror overgangen blir noe av, men jeg kan ikke garantere det. Vi må vente og se, for Spurs drar ut tida.

Fotballnyheter