NRK Meny
Normal

Platini vurderer å erstatte gule kort med minutt-utvisninger

UEFA-president Michel Platini har lansert ideen om at fotball skal få en utvisningsboks, slik som i rugby, hockey og håndball.

Michel Platini vil ha vekk gule kort

Michel Platini, UEFA-presidenten, mener så godt som alle i FIFA og UEFA er enige om å fjerne røde kort for keepere som lager straffespark.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

– Jeg ville gjort det som i rugby, der spilleren som gjør forseelsen blir utvist i ti eller femten minutter, sier Platini til spanske AS, ifølge BBC.

Platini mener det ville vært en god erstatning for praksisen at spillere som har pådratt seg et visst antall gule kort i løpet av flere kamper blir suspendert.

– På denne måten må spilleren ta ut straffen sin i den gjeldende kampen, ikke mot et tredje lag som ikke er involvert, sier Platini.

I eksempelvis håndball vil en spiller som utfører en ureglementert takling først få en advarsel i form av et gult kort. Ved neste forseelse må spilleren sitte to minutter på benken, og laget må spille med én spiller mindre. Det er en lignende ordning Platini nå vil utforske også i fotball, men han presiserer at det så langt bare er en idé.

Er dette en god idé? Kom med din mening i kommentarfeltet!

UEFA-presidenten luftet også sine tanker rundt røde kort. I dag er praksisen slik at dersom en keeper lager straffe som bakerste mann, blir han nærmest automatisk sendt på benken. Det mener Platini er for strengt.

– Å lage straffe i seg selv er strengt nok, det røde kortet virker litt overdrevet. Jeg tror dette er noe alle i FIFA og UEFA er enige om, men noen av medlemslandene i styret i fotballens internasjonale lovkomité er ikke villige til å forandre på dette.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.