Guardiola vil bruke Piqué for å stoppe Drogba

Gerard Piqué har ikke spilt for Barcelona på fem kamper. Mot Chelsea er det imidlertid ventet at Barcelona-trener Pep Guardiola vil gi midtstopperen fornyet tillit - for å stoppe Didier Drogba.

Guardiola Pique

Gerard Piqué (t.v) og Pep Guardiola skal ha hatt et noe kjølig forhold den siste tiden. Mot Chelsea er midtstopperen tilbake i Barca-forsvaret.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Gerard Pique

Gerard Piqué var i godt humør under mandagens pressekonferanse.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– Selv om folk tviler på det, har jeg et fantastisk forhold til Guardiola. Vi snakker mer enn folk tror, sa Piqué under en pressekonferanse mandag kveld.

Piqué skal visstnok ha havnet på kant med sin manager den siste tiden, og har ikke spilt for Barcelona siden 31. mars - etter å ha vært et klart førstevalg på midtstopperplass gjennom hele sesongen.

Ryktene florerer om at Guardiola skal være misfornøyd med Piqués holdninger, og at han tilbringer for mye tid med sin vakre kjæreste, artisten Shakira.

Mye tyder imidlertid på at Piqué vil være tilbake i startoppstillingen mot Chelsea.

  • Hva tror du om Barcelona - Chelsea? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Følg kampen direkte: Barcelona - Chelsea fra kl 20.45

Både mot Chelsea i forrige uke og mot Real Madrid i «El Clásico» satt Piqué på benken for Barcelona. Guardiola valgte heller å spille med Mascherano i tospann med Puyol.

– Det er uvant for meg å sitte på benken, men det er sjefen som bestemmer og det må jeg respektere, sa Piqué.

Barca-treneren forklarer Piqués plutselige henvisning til benken som et taktisk grep.

– Jeg har mange spillere å velge mellom og har valgt Javier Mascherano og Carles Puyol i det siste, som er en god kombinasjon i midtforsvaret, sier Guardiola, og fortsetter:

– At han (Piqué journ. anm.) har hatt en pause, er uansett min avgjørelse.

Dersom Piqué får fornyet tillit mot Chelsea, vil han ha som hovedoppgave å hamle opp med Didier Drogba, mannen som scoret det avgjørende målet i forrige ukes første semifinale der Chelsea vant 1-0 på Stamford Bridge.

Det er sannsynlig at Piqué da tar plassen til Javier Mascherano, ettersom det var han som glapp i markeringen da Drogba løp seg fri i forkant av scoringen i London, i tillegg til at Mascherano også står i fare for å miste finalen dersom han skulle pådra seg gult kort i semifinalen på Camp Nou.

(artikkelen fortsetter under avstemningen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sjansesløsende Barca

Didier Drogba

Didier Drogba var konstant i søkelyset i forrige ukes første semifinale. Her i duell med Javier Mascherano.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Utgangspunktet for tirsdagens andre semifinalekamp er enkelt:

Barcelona må angripe for full maskin for å ta igjen Chelseas 1-0-ledelse, men skulle Chelsea score, må Messi og co. score minst to ganger for å avansere.

Meningene er svært delte om hvem av de to lagene som trekker det lengste strået og kvalifiserer seg til den gjeve finalen.

Tidligere Barcelona-spiller Johan Cruyff tror ikke Barcelona er like ineffektive på Camp Nou som de var på Stamford Bridge forrige onsdag.

– De kommer til å skape flust med sjanser mot Chelsea, og jeg tror ikke de vil gå målløse av banen enda en gang, skriver Cruyff i et innlegg i den nederlandske avisen De Telegraaf .

Har bommet på 14 av 16 sjanser

Men skal Barcelona vinne, er de nødt til å begynne å score på sjansene sine.

Laget har nemlig misset på 14 av sine 16 største sjanser i sine tre siste kamper (mot Levante, Chelsea og Real Madrid).

El Clásico-tapet mot Real Madrid på lørdag var Barcelonas første hjemmetap på 55 kamper - deres første hjemmetap siden september 2010.

Med tap for Chelsea og Real Madrid den siste uka har Barcelona også tapt to kamper på rad. Det er første gang laget går på to strake tap siden mai 2009.

Skulle Barcelona gå på nok et tap mot Chelsea i morgen, vil klubben ha tapt tre kamper på rad - noe som ikke har skjedd siden januar 2003.

Wenger: - Langt fra umulig

Didier Drogba på Camp Nou

Didier Drogba var ikke på banen i helgens 0-0-kamp mot Arsenal på grunn av en kneskade, men skal være klar til kamp mot Barcelona tirsdag.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

Arsenal-manager Arsène Wenger mener han ser svakheter hos de regjerende mestrene.

– Årets Barcelona-utgave er ikke den samme som vi så i fjor. Lionel Messi virker å være sliten etter en lang sesong. Han er fortsatt farlig, men ikke like skarp som han var, sier Wenger, og legger til:

– Dette er langt fra umulig for Chelsea. Forsvarer de seg slik de gjorde på Stamford Bridge, har de en god sjanse.

Også Chelsea-manager Di Matteo har selvtillit foran tirsdagens storoppgjør.

– Siden vi spiller borte, er vi avhengig av litt flaks for å lykkes. Men likefullt har vi mye kvalitet i dette laget og i denne troppen, sa Di Matteo på mandagens pressekonferanse.

PS! Flere spillere fra begge lag vil måtte se en eventuell finale fra tribunen dersom de skulle pådra seg gule kort i morgendagens oppgjør. Hos Chelsea står Ashley Cole, Branislav Ivanovic, Raul Meireles og Ramires i fare, hos Barcelona er det Carles Puyol og Javier Mascherano som må passe seg.

Hva tror DU om kampen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter