Pinlig tap for Manchester United

Etter 29 kamper uten tap denne sesongen røk Manchester United ut med 0-4 for West Ham i en pinlig kvartfinale i ligacupen.

Jonathan Spector

Jonathan Spector jubler idet han scorer for West Ham.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det var topp som møtte bunn på Upton Park tirsdag, men det var kvartfinale i ligacupen og ikke serie det handlet om.

 Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson iført rød lue så ikke ut til å like det han var vitne til på banen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Kampfakta: West Ham - Manchester United

Derfor hadde Alex Ferguson gjort ti endringer fra laget som slo Blackburn 7-1 i serien lørdag. Ligacupen er tydeligvis ikke like høyt prioritert sesongen, men uansett liker ikke Ferguson å tape fotballkamper.

Den litt slappe innstillingen ble United hardt straffet for.

To mål av Spector

West Ham anført av Jonathan Spector og Carlton Cole var i spillehumør til tross for snøværet. Spector scoret to før pause, mens Cole scoret to mål ti minutter midtveis i annen omgang.

West Ham har ikke klart å score mål mot United på de fem siste møtene. Tirsdag fikk de i bøtter og spann. Ferguson mannskap så mer ut som standhaftige tinnsoldater, mens The Hammers spikret tingene på plass.

Ikke siden 1930 har West Ham slått United med så mange mål.

Arsenal vant oppskriftsmessig

I den andre kvartfinalen tirsdag tok Arsenal imot Wigan hjemme på Emirates. Et også reservespekket Gunners tok ledelsen på et selvmål fra Antolin Alcaraz mot slutten av 1. omgang.

Kampfakta: Arsenal - Wigan

Danske Nicklas Bendtner gjorde 2-0 etter 67 minutter. Birmingham Aston Villa og Ipswich West Bromwich spilles onsdag.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England