NRK Meny
Normal

Benitez etter pinlig tap: – Jeg har fortsatt tillit til spillerne

Chelsea så helt uovervinnelige ut i starten av sesongen, som de har gjort mange ganger før. Etter lørdagens pinlige tap er de plutselig i fare for å havne utenfor mesterligaplass.

Rafa Benitez

Chelsea-trener Rafa Benitez har mye å tenke på om dagen. Her er han foran støtteapparatet i klubben før lørdagens kamp.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Vi er skuffet. Vi ga vekk ballen altfor lett, sa en skuffet Chelsea-trener Rafa Benitez på pressekonferansen etter tapet.

Chelsea fikk lite til å stemme mot middelhavsfareren Southampton og tapte 1-2 etter to flotte scoringer av Jay Rodriguez og Rickie Lambert.

– Vi manglet intensitet i første omgang, men hadde noen sjanser i andre, sa Rafa Benitez på pressekonferansen etter kampen ifølge Chelseas Twitter-konto.

Alle de andre topplagene vant på lørdag, og dermed er Chelsea plutselig nede på fjerdeplass, bare to poeng foran Arsenal.

Det er skuffende for et lag som herjet med motstanderne i starten av sesongen.

For et halvt års tid siden virket nemlig London-laget helt fantastisk. De var regjerende mesterligavinnere, hadde nykomlingen Eden Hazard i storform og vant syv av de åtte første kampene.

Mange begynte å lure på om kampen om seriegullet skulle stå mellom Chelsea og Manchester United.

22 poeng bak teten

Nå er situasjonen en helt annen.

Etter lørdagens kamper er Chelsea hele 22 poeng bak United, og nå er også Manchester City i ferd med å seile fra i kampen om andreplassen.

Og det går neppe ubemerket hen hos supporterne at Chelsea bare var fire poeng bak tabelltoppen da Rafa Benitez tok over som manager. Nå er de over fem ganger så mange poeng unna teten.

– Det ville vært lettere å komme med blant de fire beste med tre poeng her, men vi har fortsatt én kamp til gode. Vi må bare være klare for neste utfordring, sier Benitez.

Ifølge The Guardian ble han nok en gang hånet av sine egne supportere, spesielt da han byttet ut Oscar med Yossi Benayoun. Etterpå forsvarte han både sine egne vurderinger og spillerne.

– Jeg har fortsatt tillit og tro på spillerne. De har kvalitet, sa Benitez.

Fine mål fra Southampton

Chelsea går inn i en avgjørende uke hvor de spiller viktige kamper både i ligaen, FA-cupen og europaligaen. Og den avgjørende perioden fikk en verst tenkelig start.

Lørdagens kamp ble nemlig et eksempel på hva som er galt med Chelsea. Uten playmakerne Juan Mata og Eden Hazard slet de med å komme til sjanser i første omgang.

John Terry har slitt med å komme skikkelig igang etter et skadeavbrekk, men lørdag fikk han sjansen.

Han greide imidlertid ikke å stenge igjen forsvaret, for etter 22 minutter spilte Southampton seg rett gjennom med et fint veggspill. Jay Rodriguez rullet ballen i mål bak Cech i Chelsea-målet.

Chelsea svarte ved nettopp John Terry etter en heading på corner, men etter 35 minutter ble det nok et baklengsmål.

Southamptons storscorer Rickie Lambert prøvde seg med et frispark fra 30 meter, og ballen gikk rett i krysset.

Chelsea prøvde å legge press på hjemmelaget, men fikk det aldri helt til. Til slutt endte Southampton faktisk med dobbelt så mange skudd på mål som Chelsea. Southampton hadde dessuten ballen 55 prosent av kampen.

Fotballnyheter