Utvist for å sparke ned motstanderen: – Jeg skjønner ikke hva han holder på med

Aalesund-trener Jan Jönsson var mildt sagt irritert på Demar Phillips etter at venstrebacken kneet ned Moldes Tommy Høiland og ødela hjemmelagets mulighet til tre poeng i lokaloppgjøret.

Demar Phillips

Her tusler Demar Phillips av banen etter å kneet til seg et rødt kort mot Molde. Aalesund hadde ingen sjanse med ti mann, og tapte rivaloppgjøret.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

På stillingen 1-0 til Molde, med seks minutter igjen å spille til pause, kokte det fullstendig over for Aalesunds Demar Phillips.

Jan Jonsson

Jan Jönsson skjønner ikke hva Demar Phillips tenkte på da han sparket ned Tommy Høiland.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Venstrebacken endte i knuffing med Moldes Tommy Høiland da gjestene hadde et hjørnespark, og etter å ha fått en dytt av Høiland, svarte Phillips med å plante kneet bak i låret på Molde-spissen.

Høiland falt til bakken og holdt seg til låret, mens Phillips ble sendt i dusjen av dommer Svein Oddvar Moen.

– Phillips blir provosert. Men herregud… Jeg skjønner ikke hva han holder på med. Det er så dumt at det ikke likner noenting.

– Du må ha kontroll på deg selv. Og definitivt ikke gjøre noe sånt, sier en skuffet og irritert Aalesund-trener Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

Han fikk se at vondt ble til verre for et rystet hjemmelag. Aalesund hang nemlig ikke med i svingene før de ble redusert til ti mann, og fikk det enda vanskeligere etter utvisningen.

Hoseth-dobbel

Molde brukte bare fem minutter i overtall før de straffet hjemmelaget. Magne Hoseth klinte til fra distanse og overlistet en heller klønete Sten Grytebust i Aalesund-målet.

Sisteskansen fikk skuddet rett på seg, men klarte ikke å få ballen unna. I stedet bokset keeperen ballen opp i nettaket - og 2-0 til Molde.

– Det var en veldig forløsende scoring! Det var godt for meg personlig og godt for laget, sier Hoseth til TV2 etter kampen.

Midtbanespilleren fikk tillit fra start av Ole Gunnar Solskjær, og takket for den ved å feire scoringen med manageren.

– Det var mye følelser inne i bildet. Solskjær sa han hadde troen på meg. Jeg gjengjeldte det med å score og vise glede, forklarer Hoseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Magne Hoseth

Magne Hoseth kaster seg rundt halsen på Ole Gunnar Solskær etter sitt første av to mål mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Høiland så rødt

Abderrazak Hamdallah ga hjemmelaget nytt håp med sin redusering halvtimen før slutt, men fem minutter senere økte Hoseth ledelsen til 3-1 fra straffemerket.

– Magne har vært så god på trening. Jeg kunne ikke sette ham ut. Han er alltid god i de kampene her, sier Solskjær til TV2.

Tommy Høiland, som fikk gult kort for å provosere Demar Phillips i forkant av det røde kortet i førsteomgangen, var for sent ute i en duell med Aalesunds Sten Grytebust 18 minutter før slutt.

Angriperen stemplet Aalesund-keeperen i kneet, og dermed fikk også Høiland se det røde kortet av dommer Moen.

Med ti mot ti forsøkte Aalesund å hente inn Moldes tomålsledelse, uten å lykkes. Dermed klatret Molde opp til syvendeplass på tabellen med sine 31 poeng. Aalesund ligger på tredjeplass, syv poeng foran Molde.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp