Phil Jones klar for United

Manchester United kunngjorde mandag at klubben har fullført overgangen til forsvarstalentet Phil Jones (19) fra Blackburn.

Phil Jones

Stortalentet Phil Jones er endelig klar for United. Det bekrefter klubben selv.

Foto: Anders Brohus / Ap

Spilleren besto medisinske tester forrige uke og er enig i betingelsene i en femårskontrakt. Avtalen vil bli underskrevet når Jones er tilbake fra landslagsoppdrag, melder Manchester United på sine hjemmesider.

Det er foreløpig ikke offentliggjort en kjøpssum for 19-åringen, men ryktene sier at den skal være så høy som 17 millioner pund (150 millioner kroner).

Unggutten er primært forsvarsspiller, men har også blitt brukt på Blackburns sentrale midtbane denne sesongen.

Saken fortsetter under bildet!

Chris Smalling og Phil Jones

Phil Jones er for tiden med det engelske U21-landslaget, sammen med en rekke andre United-spillere. Her i tøyer han ut med Chris Smalling.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Liverpool la inn bud

Jones har lenge blitt ettertrykkelig linket til de røde i Manchester, men ryktene fikk et innslagg av usikkerhet da erkerival Liverpool hev seg inn i kampen om 19-åringens signatur i helgen.

Også Liverpools bud ble godtatt av Blackburn, og dermed tyder mye på at ungutten selv fikk velge. Ifølge den vanligvis velinformerte engelske avisen The Daily Telegraph skal han tidligere ha fortalt at han foretrekker United.

Jones spiller for tiden EM med det engelske U21-landslaget i Danmark, og var i startelleveren da England møtte Spania søndag.

Med i elleveren var også Tom Cleverley, Chris Smalling og Danny Welbeck - tre United-spillere Jones nå vil se på jevlig basis.

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP