Phil Jones klar for United

Manchester United kunngjorde mandag at klubben har fullført overgangen til forsvarstalentet Phil Jones (19) fra Blackburn.

Phil Jones

Stortalentet Phil Jones er endelig klar for United. Det bekrefter klubben selv.

Foto: Anders Brohus / Ap

Spilleren besto medisinske tester forrige uke og er enig i betingelsene i en femårskontrakt. Avtalen vil bli underskrevet når Jones er tilbake fra landslagsoppdrag, melder Manchester United på sine hjemmesider.

Det er foreløpig ikke offentliggjort en kjøpssum for 19-åringen, men ryktene sier at den skal være så høy som 17 millioner pund (150 millioner kroner).

Unggutten er primært forsvarsspiller, men har også blitt brukt på Blackburns sentrale midtbane denne sesongen.

Saken fortsetter under bildet!

Chris Smalling og Phil Jones

Phil Jones er for tiden med det engelske U21-landslaget, sammen med en rekke andre United-spillere. Her i tøyer han ut med Chris Smalling.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Liverpool la inn bud

Jones har lenge blitt ettertrykkelig linket til de røde i Manchester, men ryktene fikk et innslagg av usikkerhet da erkerival Liverpool hev seg inn i kampen om 19-åringens signatur i helgen.

Også Liverpools bud ble godtatt av Blackburn, og dermed tyder mye på at ungutten selv fikk velge. Ifølge den vanligvis velinformerte engelske avisen The Daily Telegraph skal han tidligere ha fortalt at han foretrekker United.

Jones spiller for tiden EM med det engelske U21-landslaget i Danmark, og var i startelleveren da England møtte Spania søndag.

Med i elleveren var også Tom Cleverley, Chris Smalling og Danny Welbeck - tre United-spillere Jones nå vil se på jevlig basis.

Fotballnyheter